Adriano-manija u Brazilu: Flamengo mjesečno prodaje 25 tisuća dresova ćudljivog napadača

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

IZVRSTAN sportsko-poslovni potez napravili su čelni ljudi brazilskog nogometnog prvoligaša Flamenga kupnjom Adriana, brazilskog reprezentativnog napadača koji je pod nesvakidašnjim okolnostima napustio milanski Inter.

U svibnju ove godine Adriano je napustio talijanske prvake nakon što je u posljednjim mjesecima boravka na Apeninskom poluotoku upao u depresiju. Otisnuo se u rodni Brazil i sklopio suradnju s Flamengom koja ga obvezuje da u klubu ostane do svibnja sljedeće godine. Odigrao je 20 utakmica za svoju brazilsku momčad, a s 13 pogodaka trenutačno je najbolji strijelac tamošnje Serije A.

Osim na sportskome planu, Adriano briljira i na komercijalnom, pa tako u Flamengu zadovoljno trljaju ruke nakon pogleda na broj prodanih dresova s Adrianovom desetkom, kojih mjesečno plane oko 25.000. Jednostavnom matematikom dolazi se do brojke od 75.000 prodanih primjeraka u samo tri mjeseca igranja u najpopularnijem brazilskom klubu, a Olympikus, sponzor kluba i robna marka koja oblači Flamengove igrače, očekuje da se do kraja sezone taj broj i udvostruči.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara