"ŠPANJOLSKI VORI" HVALI HRVATSKU Agresivna u obrani, munjevita u napadu i s moralom do neba

"ŠPANJOLSKI VORI" HVALI HRVATSKU Agresivna u obrani, munjevita u napadu i s moralom do neba

Foto: Getty Images / Guliver Images

JULEN AGUINAGALDE, baskijska gromada i legenda španjolskog rukometa, uz Arpada Šterbika najjači je adut Španjolske, slažu se svi hrvatski igrači, koji ga redom ističu kao jednu od dvije najveće prepreke do finala EP-a.

Ali, iskusni (33) pivot, koji je već dugo za Španjolsku ono što je desetljeće i pol Hrvatskoj bio dvije godine stariji Igor Vori, ne ostaje dužan komplimente onima s kojima će se za par sati žestoko (kao na fotografiji iznad teksta) boriti za prolazak do zadnje utakmice na ovom Euru i kojima je na prošlom EP-u prije dvije godine uzeo broncu. Osim toga, sa Španjolskom je osvojio svjetsko zlato i broncu. 
 
"Hrvatska je sjajna, velika momčad. Ima dobre golmane, iznimno agresivnu obranu, dok je u napadu munjevito brza, sa šuterima koji pucaju iz svih pozicija. Ne zaboravimo da nakon senzacionalne pobjede protiv Poljske na utakmicu protiv nas dolaze s moralom do neba."
 
Aginagalde se ne opterećuje time što njegova Španjolska večeras pokušava konačno proći polufinale EP-a, jer u na dva protekla, u Srbiji i Danskoj, zapinjala je upravo na toj prepreci: Uopće me ne zanimaju priče o "prokletstvima" i jel nam ovo treće ili 33. polufinale, samo je interesira ono što je danas, a to je utakmica s Hrvatskom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
A ta Hrvatska prema Aginagaldeovim riječima je velika momčad "protiv koje će za pobjedu trebati odigrati savršenu utakmicu, a mi na ovom EP-u do sada nismo pokazali tako nešto. Hrvatska je jako težak suparnik s kojim nema provlačenja."  
 

Sjećate li se?

Posted by Index Sport on Friday, 29 January 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara