TRANSFERI

Ajax poručio ikoni koju je odbacio Kovač: Samo nas nazovi

Ajax poručio ikoni koju je odbacio Kovač: Samo nas nazovi
Foto: EPA

THOMAS MULLER u 30. godini na pragu je odlaska iz kluba u kojem je proveo 20 godina. S njime je osvojio 21 trofej te odigrao 495 utakmica i postigao 186 golova.

Prije dva tjedna njemački mediji pisali su da je Muller službeno zatražio odlazak iz kluba čiji je simbol i za koji je igrao dulje nego itko u povijesti. Muller je bio uvjeren da će ostati u Bayernu do kraja ugovora, ljeta 2021., ali sada je gotovo.

"Niko Kovač ga je degradirao među rezerve (u posljednjih pet utakmica dao mu je ukupno tek 66 minuta, op.a.), ali zapravo ga je otpisao izjavom koju je dao za vikend: 'Ako nam ponestane ljudi, Muller će sigurno dobiti minutažu.' Ovo je bio posljednji čavao u Mullerov lijes u Bayernu i potvrda da je zvijezda kluba potonula", pisao je tada Bild. 

Muller je posebno razočaran ovakvim odnosom zato što je u posljednje četiri godine odbio raskošne ponude četiri velikana kako bi ostao u Bayernu. Manchester United u ljeto 2015 za njega je nudio odštetu od 100 milijuna eura. Godinu kasnije želio ga je Arsenal. Prošle godine htio ga je Liverpool, a ovog ljeta Inter. I nakon što im se svima zahvalio, klub njegovog života ga je otpisao. 

Ali Mulleru se sada otvoreno udvara još jedan gigant. Ajaxov direktor Marc Overmars poručio mu je: "Samo neka me nazove. On je uvijek dobrodošao u Ajax. Za mene je on Bayernov DNA."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara