HRVATSKA NA EURU

Ako danas kupite avionske karte, na Euro možete za 1200 kuna

Ako danas kupite avionske karte, na Euro možete za 1200 kuna
Foto: EPA-EFE

HRVATSKA će na Europskom prvenstvu sljedećeg ljeta igrati u skupini D s Engleskom, Češkom i pobjednikom iz dodatnih kvalifikacija. Potencijalni protivnici su Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

Domaćini skupine D su London i Glasgow, a Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra na Wembleyju protiv Engleske 14. lipnja. Nakon toga seli u Glasgow u kojem će pet dana kasnije igrati protiv Češke. Zadnja utakmica u skupini na rasporedu je 23. lipnja protiv protivnika iz kvalifikacija. U osminu finala idu prve dvije momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Hrvatski navijači izbjegli su logističku noćnu moru eventualnog igranja u skupini A kojoj su domaćini Rim i Baku i puno lakše će im biti putovati do Otoka i savladati 660 kilometara udaljenosti između dva grada domaćina. Najlakše u Veliku Britaniju možete doći avionom, a ako danas kupite zrakoplovne karte, na Euro možete doći za relativno malo novca.

Redovne linije Croatia Airlinesom i ostalim kompanijama bit će osjetno skuplje, no niskobudžetnim kompanijama poput Ryanaira može se vrlo jeftino doći do Eura.

Kupite li danas povratnu kartu iz Zadra za London u terminima od 11. do 24. lipnja, platit ćete je samo 85 eura, odnosno oko 650 kuna. Letovi od Londona do Glasgowa stoje oko 550 kuna što znači da bi vas transport do Eura stajao oko 1200 kuna. Te karte će se brzo rasprodati i skočit će im cijena pa požurite. Možete i vlakom od Wembleyja do Hampden Parka, no jednosmjerna karta stoji 35 eura pa je avion bolja opcija. Autobus je nešto jeftiniji, ali pripremite se na osam do devet sati puta.

Sezonski letovi prema Londonu mogući su iz Pule, iako satnica nekim navijačima možda neće odgovarati. Jedini let prema Londonu u tom tjednu je 11. lipnja, tri dana prije utakmice s Engleskom, a povratak je 25. lipnja. Te karte su pet eura jeftinije od onih iz Zadra. Ryanair leti i s Krka, ali po puno većim cijenama i u nepovoljnim terminima.

Sve informacije u kupnji ulaznica pročitajte OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara