navijači

Alavesovi navijači protestirali lažnom sahranom zbog TV prava i rasporeda

Alavesovi navijači protestirali lažnom sahranom zbog TV prava i rasporeda
Foto: Twitter

DEPORTIVO ALAVES u ponedjeljak je na Mendizorrozi s 2:0 pobijedio Levante u posljednjoj utakmici 23. kola španjolskog prvenstva.

Prvom pobjedom nakon 5. siječnja – poslije remija i tri uzastopna poraza – probio se na šestu poziciju s 35 bodova, osam više od četrnaestoplasiranog Levantea.

S kapacitetom oko 20 tisuća sjedećih mjesta, Mendizorroza je u početnim minutama ogleda bila sablazno prazna. Revoltirani Alavesovi navijači protestno su kasnili na utakmicu jer je meč prebačen na ponedjeljak zbog televizijskih prava. U nastavku utakmice čak su demonstrativno napuštali klupski stadion.

Ogorčeni rasporedom i ignoriranjem rukovodećeg tijela La lige, pojedinci su simbolično duž tribina poveli povorku s improviziranim lijesom u znak protesta s porukom da se protive što klubovi poput Deportivo Alavesa moraju igrati ponedjeljkom u večernjim terminima zbog televizijskih prava. I na tribinama su bili primjetni pojedini transparenti koji su izražavali sućut nogometu.

Društvene mreže uglavnom su podržale Alavesove navijače natpisima kako se opiru "pravilima suvremenog nogometa". Alavesovi navijači prosvjedovali su i 17. prosinca 2018. godine tijekom prvenstvenog ogleda s Athletic Bilbaom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara