MANCHESTER UNITED

Alexa Fergusona optužio da je namjestio utakmicu s Juventusom u zamjenu za Rolex

Alexa Fergusona optužio da je namjestio utakmicu s Juventusom u zamjenu za Rolex
Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI menadžer Giuseppe "Pino" Pagliara optužio je Sira Alexa Fergusona da je sudjelovao u namještanju utakmica. 

Pagliara je s bivšim pomoćnim trenerom Burnleyja Tommyjem Wrightom optužen za niz nepravilnosti u nogometu koje uključuju korupciju i namještanje utakmica nakon velike istrage i objave Daily Telegrapha. Nakon tog skandala je i tadašnji engleski izbornik Sam Allardyce dao ostavku, a na jednom od svjedočenja Pagliara je spomenuo Alexa Fergusona.

Talijan je bio na "poslovnom" sastanku s jednom ženom, novinarkom Telegrapha koja se predstavila kao poslovni partner, te je na tom ručku optužio niz engleskih trenera za namještanje utakmica, a među njima i Alexa Fergusona. Glavni tužitelj Brian O'Neill iznio je svjedočanstvo novinarke koja je rekla da je Pagliara tvrdio da je Ferguson sudjelovao u namještanju utakmice Lige prvaka protiv Juventusa, iako nije rečeno točno o kojoj se utakmici radi.

Pagliara tvrdi da je Fergusona "nagradio" zlatnim Rolexom vrijednim 30.000 eura. Osim Fergusona, Pagliara je optužio i Stevea McLarena, Harryja Redknappa i Neila Warnocka dodavši da bi 99 posto nogometnih djelatnika u najboljem slučaju radilo u autosalonima da se ne bave nogometom.

Alex Ferguson nije komentirao ove optužbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara