Amerikancima zlato za 38 stotinki, hrvatski bob završio na 20. mjestu!

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: AFP

PRVA američka posada boba četverosjeda osvojila je zlatno odličje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Hrvatski je bob natjecanje završio na 20. mjestu.

Amerikanci, predvođeni svjetskim prvakom Stevenom Holcombom na vozačkom mjestu, dominirali su tijekom oba dana natjecanja. Već su nakon prve vožnje zasjeli na prvo mjesto koje više nisu ispuštali do kraja natjecanja.

U konačnici su Holcomb te Steve Mesler, Curtis Tomasevicz i Justin Olsen za 38 stotinki nadmašili prvu njemačku posadu koju je predvodio legendarni Andre Lange, osvajač četiriju olimpijskih zlata. Lange, u društvu Kevina Kuskea, Alexandera Rödigera i Martina Putzea, nije bio dovoljno dobar za Amerikance, ali je u završnoj vožnji uspio s trećeg mjesta dovesti Njemačku do srebra, i to sa jednom jedinom stotinkom prednosti u odnosu na Kanađane Lyndona Rusha, Davida Bissetta, Lascellesa Browna i Chrisa le Bihana.

Hrvatska se nakon prvog dana nalazila na 19. mjestu, a nakon treće je vožnje pala na 20., posljednje, koje je vodilo u završnu vožnju. Pilot Ivan Šola te Igor Marić, Slaven Krajačić i Andras Haklits, koji je u subotu zamijenio Matu Mezulića, na kraju su i ostali na 20. mjestu s ukupno 7.07 sekundi zaostatka za pobjednicima.

Naš je bob tako ubilježio za tri mjesta bolji plasman u odnosu na Olimpijske igre u Torinu, ali treba napomenuti da je nekoliko posada zbog opasne staze odustalo od nastupa i prije početka, a još ih se nekoliko povuklo tijekom natjecanja zbog prevrtanja. Od posada koje su završile natjecanje, Hrvatska je bila bolja samo od Japana.

ZOI, bob četverosjed:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. SAD 1 3:24.46

2. Njemačka 1 +0.38

3. Kanada 1 +0.39

...

20. Hrvatska +7.07

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara