Ana Jelušić na slalomu u Arber-Zwieselu sa startnim brojem 20

Foto: AFP

ANA JELUŠIĆ i Sofija Novoselić hrvatske su predstavnice za sutrašnji sedmi slalom aktualne sezone Svjetskog kupa za skijašice u njemačkom Arber-Zwieselu.

Prva vožnja na rasporedu je u 10, a druga u 13 sati. Na Arber Welt Cup stazi sa startom na 1290 te ciljem na 1070 metara nadmorske visine, prvu će vožnju postaviti Čeh Stastny, dok je postavljač druge vožnje Šveđanin Andersson.

Prijavljene su 64 skijašice iz 15 zemalja svijeta, a među njima i dvije hrvatske predstavnice s okruglim startnim brojevima. Ana Jelušić ima startni broj 20, a Sofija Novoselić startni broj 60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva će u utrku krenuti Čehinja Šarka Zahrobska, a nakon nje su na redu Austrijanka Marlies Schild, Finkinja Tanja Poutiainen, Francuskinja Sandrine Aubert, Austrijanka Kathrin Zettel, Šveđanka Maria Pietilae-Holmner i Njemica Maria Riesch, koja je i vodeća u poretku slaloma sa 420 bodova. Prate je Poutiainen i Schild sa po 20 bodova manje.

Maria Riesch je vodeća i u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a njezina prva pratiteljica, Amerikanka Lindsey Vonn, koja ima 145 bodova manje, izvukla je startni broj 16 za slalom u petak, iako je još upitno hoće li i nastupiti, zbog potresa mozga kojeg je zadobila nakon treninga veleslaloma u srijedu.

Inače, skijašice će u subotu u Arber-Zwieselu voziti i veleslalom za Svjetski kup.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara