Ante Kostelić: Možda smo trebali pričekati s povratkom na snijeg

Ante Kostelić: Možda smo trebali pričekati s povratkom na snijeg

ANTE KOSTELIĆ, otac i trener najboljih hrvatskih skijaša Janice i Ivice, priznao je kako je možda pogriješio, zato što se Ivica ubrzo nakon operacije u prosincu vratio na snijeg.

Kostelić je za Večernji list izjavio kako je možda trebalo propustiti i cijelu sezonu, te se pripremati za povratak u svjetski vrh za iduću skijašku sezonu. No, kaže Kostelić, nitko nije mogao znati što će se dogoditi, jer je oporavak tekao dobro, Ivicu koljeno nije boljelo, i nije bilo razloga odustati.

Zato će nakon ovog oporavka, tvrdi Ante Kostelić, Ivica na snijeg tri tjedna kasnije nego što bi trebao, prenosi Večernji. Ante Kostelić misli da b Ivica mogao već za tri mjeseca biti spreman, iako liječnici procjenju da će mu trebati 5 mjeseci.

Na izjavu doktrora Friedricha da Ivica ima tek 30 posto šansi da se vrati na nivo na kojem je bio, Gips kaže da je Janici dao Friedrich 15% šansi, "znači Ivičine su šanse dvostruko veće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica se u četvrtak vraća u Hrvatsku, u Zagreb, zatim ide na rehabilitaciju u Selce, a nakon toga u neke toplice.

Kostelić smatra da bi skijaši trebali osnovati neki sindikat i zaštiti se od nekih odluka Svjetske skijaške organizacije, jer smatra kako Ivica sa starim skijama ne bi pao tako jako, a nove carving skije, na kojima danas voze skijaši, jako su opasne za slalom.

Za Janicu, Gips je rekao kako se njen povratak očekuje potkraj ožujka ili početkom travnja, a sve ovisi hoće li morati na operaciju hrskavice koljena. Kostelić se nada kako neće morati na operaciju, jer postoji jedan tretman koji omogućuje oporavak hrskavice, ali se mora ponavljati svaka tri mjeseca.

Nadamo se da će se i Janica i Ivica oporaviti, te da će zdravi dočekati iduću sezonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara