Esport

Apex Legends pregazio još jedan rekord Fortnitea

Apex Legends pregazio još jedan rekord Fortnitea
Screenshot: Apex Legends

NOVA hit battle royale igra i dalje ruši sve rekorde, uglavnom one koje je ne tako davno postavio Fortnite. U utorak, 12. veljače, na Twitch.tv platformi gledatelji su u 24 sata pogledali 8,28 milijuna sati Apex Legendsa, zahvaljujući Twitch Rivals turniru. To je za gotovo dva milijuna sati više od prijašnjeg rekorda koji je postavio Fortnite 20. srpnja.

>Apex Legends nakon tjedan dana igra 25 milijuna igrača. Kako je to uopće moguće?

Nakon što je u samo tjedan dana došao do brojke od 25 milijuna igrača, za što je Fortniteu trebalo čak sedam tjedana, Apex Legends i dalje nezaustavljivo ruši rekorde. Twitch.tv jedan je od najboljih pokazatelja trendova u industriji videoigara, a Apex Legends praktički ne silazi s prvog mjesta najgledanijeg sadržaja, tek ga povremeno skinu veliki turniri u popularnim esportovima. 

Gledatelji su tako u jednom danu konzumirali čak 8,28 milijuna sati Apex Legendsa na najpopularnijoj platformi za streaming videoigara. Povod je bio prvi 200 tisuća dolara vrijedan Twitch Rivals turnir u novoj igri na kojem su sudjelovale neke od najvećih streaming zvijezda. Natjecalo se 16 timova s po tri igrača, a na kraju prvog dana su slavili Tyler "Ninja" Blevins, Richard "KingRichard" Nelson i Coby "Dizzy" Meadows. Drugi dan natjecanja održat će se 19. veljače. 

Međutim, Apex Legends bi tek trebao ostvariti puni potencijal dolaskom novih modova i sadržaja u igru te početkom prve natjecateljske sezone planiranim za ožujak. Čini se kako Apex Legends nije samo kratkoročni hit te bismo o ovoj igri mogli dosta slušati narednih mjeseci.

Podsjetimo, radi se o besplatnoj futurističkoj battle royale pucačini iz prvog lica smještenoj u svijetu Titanfalla dostupnoj za PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme. Ono što izdvaja Apex Legends od konkurencije je mogućnost igranja s osam likova u igri od kojih svaki ima različite sposobnosti, a suigrače možete oživaljvati na određenim lokacijama na mapi.

Kako Apex Legends izgleda, pogledajte iz perspektive mladog domaćeg igrača eXes3.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara