RIJEKA UZELA KUP

Armada sada navija za Rijeku, Mišković im posvetio trofej

Armada sada navija za Rijeku, Mišković im posvetio trofej
Foto: Pixsell

VAŽNE utakmice koje HNS organizira u manjim sredinama, na stadionima u Osijeku, Vinkovcima ili kao sinoć u Puli, svima donose veliki benefit. Na Aldo Drosini Rijeka i Dinamo u finalu Kupa odigrali su najbolju utakmicu ove sezone, a atmosfera na tribinama bila je upravo onakva kakva treba biti. Svi su primijetili veliki angažman Armade koja cijele sezone ignorira Igora Bišćana, ponajviše zbog njegovog pomoćnika Pilipovića i priče s titulom iz 1999. godine.

Navijači Rijeke iz protesta su podržavali klub samo na gostujućim utakmicama, dok su na Rujevici šutjeli. S ulaskom u polu-bojkot, postali su nešto ranjivija skupina i interesantna meta za razne platforme, ali na kraju su sezonu završili u grupnom slavlju. Igor Bišćan, kojeg inče nitko ne čuje kad priča, bio je glasan pred kamerama. "Prvi put idem na Korzo otkad sam tu, igrači me vode. Jedva čekam", rekao je Bišćan koji će dvije godine nakon Matjaža Keka opet donijeti pehar u grad.

Zbog slavlja i podrške koju su imali u Puli, u klubu su se svi opustili. To je za njih najveća pobjeda pa je predsjednik Damir Mišković u emotivnom govoru trofej posvetio navijačima. 

"Hvala, hvala, hvala publici, želim što više ovakvih utakmica u Hrvatskoj. Ovo nam je nedostajalo cijele sezone, nismo imali navijanje kod kuće, a s ovakvom podrškom igrali smo barem 30 posto bolje. Rezultat je ova pobjeda, rekao bih da je to pobjeda navijača i to nam je trebalo", rekao je šef Rijeke i zahvalio gradu Puli, Rijeci, svim Riječanima i svima koji su ih ugostili ove sezone.

Poručio je kako bi Rijeka imala puno bolje rezultate kada bi opet imala Armadu uz sebe.

"Motiviramo se kad imamo ovakve navijače. Kada bismo to imali svaki put, bilo bi lakše. Rezultati bi bili bolji. No mi ćemo se iduće sezone, kao i svake, pokušati boriti za vrh pa, ako se ukaže prilika, i za onaj najviši", kaže Mišković. 

Nema imperativa u Europi

Neće biti greda ako Rijeka ne prođe kvalifikacije u Europi, ova titula sve je olakšala.

"Potući ćemo se! Hrvatski klubovi u Europi imaju limitirane budžete, ali tko god dođe, dat ćemo sve od sebe. Ne, neće biti greda ako ne uđemo u grupu, ali idemo napraviti sve što možemo. Igor Bišćan je dugoročno rješenje, čestitam mu jer mu nije bilo lako, posebno na početku, zbog navijača, promjena, ozljeda. Napravio je i više nego fantastičan posao, više nego što smo svi očekivali ove sezone", zaključio je Mišković.

Iza ponoći se očekuje dolazak ekipe u centar Rijeke. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara