NBA

Atlanta objasnila zašto se odrekla Dončića: "Ne znaju to svi..."

Atlanta objasnila zašto se odrekla Dončića: "Ne znaju to svi..."
Foto: Getty Images/Guliver Image

LUKA DONČIĆ u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi briljira u dresu Dallas Mavericksa, a malo je nedostajalo da igra za Atlantu.

Hawksi su na prošlogodišnjem draftu imali treći pick, a Dallas peti. No Hawksi su prepustili svoju poziciju Maversicksima u zamjenu za jedan od prvih pet pickova na sljedećem draftu. Dončić je tako završio u Dallasu, a Atlanta je uzela Traea Younga.

Iako se njegov potez iz današnje perspektive čini kao pogreška, generalni menadžer Atlante konačno je objasnio svoju odluku.

"Ne znaju to svi, ali da smo zadržali treći pick na tom draftu, sigurno bismo uzeli Dončića. Pričali smo s njegovim agentom, Luka je tog jutra bio i na liječničkom pregledu, ali onda nam se Dallas javio možda sat vremena prije drafta. Rekao sam im da ću za zamjenu pozicija na draftu tražiti još jedan lutrijski pick i tako su krenuli pregovori", rekao je Travis Schlenk u razgovoru s ESPN-ovim novinarom Adrianom Wojnarowskim.

"Prema našim analizama Dallas je ove sezone trebao završiti na osmom mjestu", objasnio je Schlenk kako je njegova odluka bila bazirana na statističkim prognozama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara