LIGE PETICE

Atletico će zaraditi 180 milijuna eura bez prodaje ijednog igrača

Atletico će zaraditi 180 milijuna eura bez prodaje ijednog igrača
Foto: EPA

ATLETICO Madrid će, zahvaljujući svom bivšem stadionu Vicente Calderonu, zaraditi čak 180 milijuna eura a da ne proda ijednog nogometaša. Stadion će do kraja ove godine biti srušen, a nakon toga slijedi velika zarada za Madriđane. 

Simeone i njegova momčad na novom Wanda Metropolitano stadionu igraju od rujna 2019. godine, a legendarni Vicente Calderon od tada je zatvoren. Izgrađen je 1959. i bio je mjesto jedne od najžešćih atmosfera u španjolskoj Primeri, ali Atletico je odlučio da je vrijeme za preseljenje na novi stadion, čije je uređenje koštalo 240 milijuna eura. 

Sada im slijedi ubiranje posljednjih plodova od nekadašnjeg stadiona. Dvije parcele zemljišta na kojem se još uvijek nalazi stadion već su prodane za 100 milijuna eura, a preostaje prodaja posljednje i ujedno najveće. Njena površina je 28,481 kvadratni metar od ukupno 63,076, koliko zauzima cijelo područje stadiona. Od tog dijela očekuje se utržak vrijedan 80 milijuna, čime bi se konačna zarada popela na vrtoglavih 180 milijuna eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara