ATLETIKA - STURRUP ISPALA IZ UTRKE ZA "JACKPOT"

Porazom u utrci na 100 metara, na atletskom mitingu u Berlinu, Chandra Sturrup s Bahama ispala je iz borbe za "jackpot" Zlatne lige.

Sturrup je na četvrtom atletskom mitingu Zlatne lige, održanom u Berlinu, s rezultatom 10.88 osvojila tek treće mjesto u utrci na 100 metara. Pobjeda je pripala prvakinji Sjedinjenih Američkih Država, Kelli White (10.84), dok je druga bila njezina sunarodnjakinja Chryste Gaines (10.86). "Imala sam loš dan. Nadam se kako će na Svjteskom prvenstvu u Parizu biti bolje," kazala je Sturrup.

Tako je u borbi za milijun eura ostala tek Maria Lourdes Mutola iz Mozambika, koja je na 800 metara slavila s rezultatom 1:59.01. Druga je bila Austrijanka Stephanie Graf (1:59.32), a treća Marokanka Mina Ait Hammou (1:59.37). Mutola je tako na 800 metara slavila u Oslu, Parizu, Rimu i Berlinu, a ako pobijedi i na dva preostala mitinga Zlatne lige (Zurich i Bruxelles) osvojit će milijun eura.

"Ne želim razmišljati o novcima. U svakoj utrci pokušavam biti najbolja, bez obzira na nagradu," kazala je olimpijska i svjetska prvakinja, koja ove godine u utrci na dva kruga još nije poražena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara