"Australian Open obilježili nezaustavljivi Čilić i hrvatski jackass- neonacistički navijači"

Tekst: Z.A.
Foto: AFP

SPORTS ILLUSTRATED, najprodavaniji sportski magazin na svijetu, kojega tjedno čita više od 20 milijuna Amerikanaca, u opsežnom je tekstu podvukao crtu pod nedavno okončani prvi Grand Slam sezone.

Zapaženo mjesto u osvrtu eksperta Jona Wertheima, rubrici "Inside tennis", dobio je i najbolji hrvatski tenisač, ali i ispadi dijasporaških teniskih huligana.

"Pedeset crtica s Australian Opena" naziv je teksta u kojem za Marina piše: "Marin je sada u Top 10 i nema nikakvog razloga misliti da će se tamo zaustaviti. Nakon svakog Grand Slama, pokazuju se točne riječi Patricka McEnroea: "Bitno na putu do pobjede na velikom turniru je što napraviš u prvih deset dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Čilić za to vrijeme nije zaredom igrao mečeve od pop pet setova, imao bi mnogo više šansi u polufinalu protiv Murraya." prognozira Wertheim.

Nažalost, u retrospektivi "Aussijea" 2010, Hrvati neće ostati zapamćeni samo po sjajnim sportskim rezultatima nego i po navijačkim nepodopštinama:

"Za tako ugodan turnir, teško je zamisliti natjecanje koje ima toliko problema s kriminalnim ponašanjem navijača; posljednjih godina pobunjeni Srbi i Hrvati smirili su se tek nakon upotrebe suzavca, a ove godine gledali smo hrvatske neonaciste, a bilježimo i pothvat još jednog 'jackass' gledatelja koji je utrčao na teren kako bi se rukovao s Čilićem", piše Sports Illustrated i o tamnijoj strani hrvatske prisutnosti na Australianu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara