Austrijanci se nadaju ponavljanju "čuda iz Cordobe"

NAKON što su sinoć remizirali s Poljskom i tako ostali u borbi za četvrtfinale, Austrijanci se za odlučujuću utakmicu s Nijemcima prisjećaju velike pobjede nad susjednim prije trideset godina na Svjetskom prvenstvu.

Prvenstvo se igralo u Argentini 1978. godine, a Austrijanci su natjecanje u vrlo jakoj skupini završili na provom mjestu, ispred Brazila(!), Španjolske i Švedske. tad se igralo po drugačijem sistemu pa su dvije prvoplasirane momčadi iz četiri skupine formirale nove dvije grupe. Austriju su za protivnike dobili Nizozemsku, Italiju i Njemačku. Iako je Austrija završila na posljednjem mjestu, imali su jednu pobjedu i to protiv Njemačke u Cordobi.

"Možemo ponoviti Cordobu"

"Čudo iz Cordobe" dogodilo se 21. lipnja, a junak Austrije je bio Hans Krankl s dva postignuta pogotka. U austrijskoj reprezentaciji se nadaju da bi se Cordoba mogla ponoviti i jako su optimistični pred utakmicu.

"Ovo nam je životna šansa, možemo ponoviti Cordobu", smatra reprezentativac Emanuel Pogatetz dok Martin Harnik misli da su "Nijemcima već sad pune gaće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nam je prilika života", misli Sebastian Proedl, a menadžer austrijske reprezentacije Andreas Herzog se pita "Spremni smo za novu Cordobu, zašto ne bismo svladali Nijemce".

Jedini kojeg rezultat od prije trideset godina ne znači mnogo je izbornik Josef Hickersberger koji, unatoč što je bio sudionik dvoboja u Cordobi, misli "da je to prošlost koja mi ništa ne znači".

Austrija davne 1934. Njemačkoj utrpala šest komada

Inače, utakmica iz Cordobe nije najviša pobjeda Austrijanaca nad Nijemcima. Uoči drugoga Svjetskog prvenstva davne 1934., austrijski Wunderteam vođen trenerom Hugom Meislom je pregazio Njemačku 6:0.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara