Austrijski sud kaznio "domaće izdajnike" koji žele sramotnu reprezentaciju izbaciti sa Eura

PETICIJA kojom se tražilo povlačenje Austrije sa EP-a je došla na udar zakona u zemlji domaćina: zbog nanošenja štete reputaciji Austrije organizator akcije kojom je prikupljeno 10 tisuća potpisa Michael Kreiss je kažnjen sa tisuću i pol eura.

Kriess, čiji je otac Werner bio austrijski reprezentativac, je na sudu u Innsbrucku kažnjen zbog zloupotrebe austrijskog grba; u kampanji i na web stranici je koristio nacionalni simbol - crnog orla čiju glavu prekriva nogometna lopta.

Kriess je već najavio da će se žaliti na odluku: "Ne brine me što će se austrijska reprezentacija osramotiti, ja to očekujem", komentira je nakon presude.

Prema njegovim tvrdnjama, potpisnici peticije su upali u malodušno i depresivno stanje tijekom prošlogodišnje neslavne serije austrijske reprezentacije od devet utakmica bez pobjede i zato u strahu od potpunog osramoćenja Austrije lošim igrama reprezentacije na Euru kojem su domaćini, zahtijevaju da se jedna od zemalja domaćina povuče iz natjecanja, a njeno mjesto dodijeli najboljoj od reprezentacija koje se nisu uspjele plasirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo najzanimljivije dijelove iz manifesta onih koji žele "učiniti nešto što je jednako strano Austrijancima, kao što su imena naših napadača stranim nogometnim stručnjacima - pokazati dostojanstvo":

"Trenuci istinske vještine koje na terenu pokazuje naša momčad jednako su česti kao i pad meteora. Ne može se negirati: predstave austrijske reprezentacije su uvreda vašem smislu za estetiku kao i onom što očekujete od sporta. Razumijemo da je njihov nastup na Euru za vas kontradikcija."

Z.A.
Foto:
www.rueckgrat.cc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara