Autobusi iz Međugorja već krenuli bodriti Dodiga: I sutra ću ići do krajnjih granica izdržljivosti

Foto: Neja Markičević / Cropix

IVAN DODIG najveće je iznenađenje Zagreb Indoorsa u proteklih nekoliko godina. 26-godišnji Međugorac, inače 81. igrač svijeta, prvo je pobijedio Ivana Ljubičića pa onda i 29. tenisača svijeta Španjolca Guillerma Garcia - Lopeza.

> Dodig nakon tri sata svladao 29. igrača svijeta i plasirao se u prvo ATP finale u karijeri

> Berrer za sat vremena pregazio Mayera i plasirao se u finale Zagreb Indoorsa

Povezao je dva sjajna meča i svima pokazao kako njegov krajnji domet sigurno nisu polufinala ATP-a ili TOP 100 na ATP ljestvici. Također je vrijedno hvale da su sva tri igrača koja je dobio na ovogodišnjem izdanju PBZ Zagreb Indoorsa među najboljih pedeset na svijetu. Nakon susreta Dodig je bio presretan, ali odmjeren.

"Prvi set nisam bio na razini, to se mora priznati, puno sam griješio, oduzeo mi je servis i stalno sam ganjao rezultat. Jednostavno nije išlo, međutim sredinom drugog seta sve se preokrenulo u moju korist i moram priznati da sam presretan. Da, jako sam umoran, ali nema sumnje da ću i sutra dati sve od sebe, preko umora se mora prijeći u ovakvim situacijama", rekao je nakon susreta Ivan Dodig.

"Da, vjerojatno ću promijeniti malo taktiku za finale, kao što sam je promijenio i ovdje u trećem setu. Osjetio sam umor i vidjeli ste kako se nisam toliko trudio na njegov servis, a to se na kraju pokazalo izvrsnim, čak i presudnim", dodao je.

"Sutra ću trenirati s Ivaniševićem da bi se što bolje pripremio za Berrera"

Vrlo je zahvalan bio i zagrebačkoj publici koja se i danas okupila u velikom broju.

"Stvarno moram zahvaliti publici, opet su znali sjajno prepoznati trenutke kada me moraju pogurnuti prema naprijed. Ta podrška stvarno mi je bila veliki poticaj, a u ponekim trenucima sam išao do krajnjih granica, jednostavno nisam htio ni mogao odustati. To se na sreću isplatilo. Nadam da se da sutra biti još i bolje, a najavljeno je da dolaze autobusi iz Međugorja", istaknuo je Dodig.

Ne zamara se tko će ga čekati u finalu, iako bi potajno volio da igra s Berrerom, s kojim se već jednom susreo.

"Zapravo mi je svejedno Mayer ili Berrer, iako bi možda malo više bolio igrati protiv Berrera. S njim sam igrao jednom prije nekoliko godina i pobijedio sam ga. Istina bilo je to na travi, a i ja i on bili smo puno lošiji igrači, međutim opet bi radije njega nego Mayera, on je vrlo neugodan. Da, znam da je Berrer lijevak, neće tu bit problema, a već sam organizirao trening s Ivaniševićem, ako dođe do susreta s njim", rekao je Dodig, koji ništa ne prepušta slučaju.

Berrer: Ove godine šanse u finalu su podjednake

Michael Berrer bio je još samouvjereniji nakon što je sa 2:0 u setovima pregazio sunarodnjaka Mayera.

"Zagreb je vrlo lijepo mjesto za mene, uživam ovdje. Ono što je najvažnije nakon susreta s Mayerom jest činjenica da mi je ostalo puno energije za sutra", istaknuo je Berrer nakon susreta.

"Kada igram svoju igru, nikome nije lako, a onda ni Mayer nije toliko nezgodan kao što ga predstavljaju. Upravo se odlično osjećam, a puno sam bolji igrač nego lani, kada sam izgubio finale od Čilića", dodao je Nijemac.

O Dodigu ne zna puno...

"Vidio sam neke poene, ali moji špijuni su ga dobro pogledali i proučili. Dojam je kako su ove godine šanse podjednake za osvajanje naslova, dok prošle godine realno i nisu bile", za kraj će Berrer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara