BAHATI ŠPANJOLCI "Hrvatska je najlošija od polufinalista i naša zlatna prilika"

BAHATI ŠPANJOLCI "Hrvatska je najlošija od polufinalista i naša zlatna prilika"
Foto: Hina
 
"UVIJEK je opasna, uostalom ovo joj je kao i Španjolskoj šesto polufinale na velikim natjecanjima od 2011., ali rezultati na aktualnom EP-u, gdje je izgubila od Norveške i Francuske, dokazuju da je Hrvatska najslabija od četiri preostale reprezentacije na prvenstvu", piše iz Krakowa izvjestitelj Marce, najčitanijeg španjolskog dnevnika.
 
"Hrvatska, od propalog slučaja do znatsvene fantastike"
 
"Bili su propali slučaj, bez nade, ali onda im je neočekivana pobjeda Norveške nad Francuskom odškrinula vrata polufinala, koja su razvalili čudesnom pobjedom 37:23 nad Poljskom, što je hrvatski izbornik Babić nazvao čudom." podsjećaju Španjolci kako je Hrvatska izborila polufinale s njihovom reprezentacijom, nazivajući ovakav rasplet skupine kojim je Hrvatska prošla "znanstvenom fantastikom".
 
Ističu kako je ova momčad oslabljena u odnosu na prijašnje jer je "Babić ignorirao veteranskog pivota Vorija, a nema ni Ivića, najboljeg golmana prošlog SP-a", dok je Stepančić ozlijeđen". Ali, podcrtavaju i da je "Duvnjak, jedan od najboljih rukometaša svijeta organizator hrvatskih napada, ali na ovom EP-u nije u šuterskoj formi".
 
"Obrane 5-1 i 3-2-1 i ubojite kontre njihovi su aduti"
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kao jake strane Hrvatske navode "obrane 5-1 i 3-2-1, te sposobnost izvođenje ubojitih protunapada, zahvaljujući kojima Hrvatska postiže 20 posto golova, pri čemu se posebno ističe krilo Štrlek".
 
Ali, Španjolci su usprkos vrlinama Hrvatske uvjereni kako im je večerašnji protivnik "zlatna prilika" za proboj u finale EP-a, u kojem nisu bili od 2006., dok naravno podsjećaju da su bronačnu medalju na zadnjem kontinentalnom prvenstvu 2014. osvojili upravo protiv "tradicionalnog rivala" Hrvatske.
 
 
Ključ pobjede danas vide u obrani u koju se vraća oporavljenik Guardiola, ali gdje je najveći adut naravno Šterbik, iz čega će, uvjereni su, proisticati raznovrsnost i protočnost u napadu, pa "ako se ovo sve ispuni, Španjolska ima pravo biti sigurna u pobjedu protiv Hrvatske."
 

Službene nagrade i naslovi na Euru Španjolcima, Hrvata nigdje...

Posted by Index Sport on Friday, 29 January 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara