HRVATSKA NA EURU

"Balić je bio naš Modrić, a sada je to Duvnjak. Ovo nije viđeno"

"Balić je bio naš Modrić, a sada je to Duvnjak. Ovo nije viđeno"
Foto: Pixsell

LEGENDARNI kapetan hrvatskih rukometaša Pero Metličić nakon sinoćnje pobjede protiv Austrije u Beču u drugom krugu Eura zaključio je da Domagoj Duvnjak, njegov nasljednik s trakom oko ruke, nikada nije izgledao ovako nabrijano na velikom turniru. 

Duvnjak je sinoć predvodio obranu Hrvatske, a u tom segmentu Austrijanci su bili bez šanse. Između dva napada Dule je bio i najveći motivator, dizao je na noge publiku i hrabrio igrače. Na Euro je, nema dileme, došao po medalju, a kada bi njegova klasa i srčanost bili jedini kriteriji, ta medalja bi bila bi zlatne boje.

"Deset godina on je jedan od najboljih rukometaša svijeta, ali u reprezentaciji nikad nije izgledao ovako...", tražio je Metličić prave riječi za Duvnjakovu izvedbu. 

"Nikad nije bio ovako racionalan, u napadu ne srlja, ne griješi i ne forsira udarac. U obrani je sve jasno, savršen je", dodao je Pero.

Nemamo širinu, ali imamo Duvnjaka 

U studiju RTL-a nadovezao se na temu naš zlatni reprezentativac iz Atene Drago Vuković, koji je godinama igrao s Duvnjakom. 

"Nekad je Balić bio naš Modrić, a sada je to Duvnjak. Vidi se da na ovom turniru igra drugačije nego do sada. Ne mogu kazati da je danas zreliji jer je bio zreo već kad je ušao u reprezentaciju, ali definitivno igra najbolji turnir s reprezentacijom u zadnjih pet godina. Nije upitno koliko je to za Hrvatsku važno, trebamo Dulu jer objektivno nemamo širinu. Duvnjak, Cindrić i Karačić izmjenjuju se na vanjskim pozicijama, dok Stepančić nema zamjenu", objasnio je Vuković. 

U četiri utakmice na Euru Duvnjak je zabio 15 golova uz uspješnost šuta od 83 posto. Promašio je dosad samo tri lopte, a po utakmici podijeli u prosjeku dvije asistencije. S 31 godinom na leđima nezamjenjiv je u 5:1 obrani Hrvatske koja je najjača na turniru.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara