Barcelona neće mijenjati grb, predsjednik zabranio glasovanje na skupštini

Barcelona neće mijenjati grb, predsjednik zabranio glasovanje na skupštini
Foto: Barcelona.com

NIKADA se u povijesti Barcelone i održanih skupština u klubu nije dogodilo ono što je danas učinio predsjednik Josep Maria Bartomeu. Gotovo sat i pol vremena trajala je rasprava oko promjene klupskog grba.

Svoje mišljenje iznijeli su svi zainteresirani za ovu promjenu, a onda je Bartomeu pristao arhivirati inicijativu da se Barcin grb promijeni, kako se najavljivalo krajem rujna, i potpuno zabranio glasovanje.

"Stavljamo ovaj prijedlog u ropotarnicu povijesti i sad otvaramo vrata razdoblju dubokog promišljanja", rekao je o spornom grbu i njegovom odbacivanju od strane skupštinara.

"Nije stvar u moderniziranju niti u tome da grb postane ljepši, nego da klub odgovori na izazov da bude u korak s novom tehnološkom erom koja je pred nama", poručio je i dizajner Jordi Mira.

Na strani koja je zagovarala promjenu imidža katalonskog kluba bio je i dopredsjednik Jordi Cardoner.

"Evolucija klupskog grba dio je rastućeg projekta da ostanemo vodeći u svijetu sporta", kazao je Cardoner koji ipak nije uspio umiriti opoziciju pri ovoj ideji.

U tom trenutku Bartomeu je zabranio glasovanje o novom grbu, pa će tako Barcelona ostati bez modificiranog štita i iz njega neće biti izbačena kratica "FCB".

Podsjetimo, prijedlog za promjenu grba naišao je na velik otpor navijača, pa je tako u klub stigla i peticija da se to ne radi ili da se navijači referendumom izjednače o promjeni identiteta.

Protivnici promjene smatraju da je kratica "FCB" nasljeđe Joana Gampera, koji je klub 1974. godine izbavio iz cenzure koja je 33 godine postojala pod Francovom vladavinom u Španjolskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara