TRANSFERI

Barcelona presudila: Nije dovoljno perspektivan

Barcelona presudila: Nije dovoljno perspektivan
Foto: Gulliver / Getty Images

KATALONSKI Sport objavio je razgovor s neimenovanim trenerom iz stručnog stožera Barcelone koji je objasnio zašto je klub Juventusu prepustio najtraženijeg stopera na svijetu.

Nakon što je zimus s Ajaxom za odštetu od 75 milijuna eura dogovorila transfer fantastičnog i mladog (22) veznjaka Frenkieja De Jonga, Barcelona je željela da s njim u paketu dođe njegov nerazdvojni prijatelj, još mlađi (19) branič Matthijs De Ligt.

Barcelona i De Ligt prije dva tjedna su bili sve objavili, ali tada je jedan poziv promijenio sve. Mino Raiola, agent Ajaxovog kapetana, rekao je da Juventus ima ponudu koja se ne odbija.

Tako je i bilo pa je De Ligt u ovim trenucima na liječničkom pregledu u kampu najboljeg talijanskog kluba.

Ali kako otkriva izvor Sporta iz Barcelone, na Camp Nouu na kraju zbog toga nimalo ne očajavaju. I to prvo govoreći o njegovom prijatelju kojeg su uspjeli dovesti:

"De Jonga smo pratili dvije godine, svakog tjedna. Uvjerili smo se da je igrač posebnih talenata i meta na koju se trebamo baciti svim sredstvima. Gledajući ga sada u Barceloni nakon samo dva treninga možemo reći da je impresivan igrač nevjerojatne kvalitete. Kao i da je bio vrijedan da zbog njega napravimo iznimku da bitno povisimo ponudu na kojoj smo mislili ostati kako bismo ga privoljeli. Jednostavno, on je igrač kakvog nema na tržištu."

S druge pak strane: "De Ligt nam se jako sviđao i također smo ga pratili, to uopće nije tajna, ali uvjereni smo da bi njegova cijena morala biti niža nego De Jongova. Kako zbog De Ligtove pozicije tako i zbog njegovog potencijala."

Juventus se ne slaže s ovom procjenom pa ga je kupio za 75 milijuna eura fiksno, što je iznos koji je Ajax dobio od Barcelone za De Jonga. Ali Juventus će morati u Ajax poslati i još neutvrđeni iznos bonusa za De Ligta koji tako postaje ne samo skuplji od De Jonga nego i najskuplji branič ikad. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara