Barcelonino dijete potpisuje za Real Madrid?

Barcelonino dijete potpisuje za Real Madrid?
Foto: EPA

POVIJEST bilježi na desetke slučajeva u kojima su pojedinci poput Roberta Prosinečkog i Gheorghea Hagija, Alfreda Di Stefana i Michaela Laudrupa, te Luisa Figa i Ronalda Luiza Nazarija de Lime nastupali i za Barcelonu i za Real Madrid.

Na obzoru je još jedan transfer kojim bi se niz velikana mogao nastaviti.

Prema tvrdnjama španjolskih medija, Thiago Alcantara (27) uskoro će potpisati za Real Madrid. Osobne uvjete već je navodno dogovorio. Preostalo je tek da Real Madrid smekša i financijski zadovolji Bayern München kako bi, nakon odlaska Matea Kovačića, osnažio veznu liniju.

Međutim, Bayernov trener Niko Kovač inzistira na zabrani potencijalnog transfera jer izuzetno cijeni plemenitog veznjaka talijanskih korijena sa španjolskom i brazilskom putovnicom na kojem smjera temeljiti igru glede centralnog reda bavarskog kluba.

S druge, pak, strane, Bayernovo vodstvo spremno je pregovarati, no ne namjerava prkositi vizijama Nike Kovača. Ključna bi mogla biti navodna želja Thiaga Alcantare da surađuje s Julenom Lopeteguijem, Realovim novim trenerom koji ga je više puta javno hvalio.

Pristane li Niko Kovač otpisati Thiaga Alcantaru, Bayern München i Real Madrid započeli bi s cjenkanjem. Njemački klub tražio bi između 60 i 70 milijuna eura.

Thiago Alcantara prve ozbiljnije nogometne korake na dječjoj razini napravio je u glasovitoj La Masiji, Barceloninoj mitskoj akademiji. Nastupima u mlađim dobnim selekcijama nagrađen je 2011. godine promocijom u seniorsku momčad katalonskog kluba.

Ipak, u potrazi za standardnom minutažom zbog nedodirljivog Xavija Hernandeza i Andresa Inieste, dvije godine kasnije potpisao je višegodišnji ugovor s Bayern Münchenom u kojem se ustalio kao prvotimac.

Trenutačno je tržišno vrijedan 60 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara