LIGE PETICE

Velika kriza trese Barcelonu, mogao bi otići cijeli vrh kluba

Velika kriza trese Barcelonu, mogao bi otići cijeli vrh kluba
Foto: EPA

NAKON što je prije nekoliko mjeseci Barcelonu tresla kriza zbog sukoba Lionela Messija i Erica Abidala, sada se situacija ponovno zakuhala zbog rezanja plaća nogometašima.

Barcelona je s igračima ispregovarala sniženje plaća od 70% kako bi se pripremila za neminovne ekonomske posljedice koje ju čekaju kada jednom prođe zastoj zbog pandemije koronavirusa.

Pozicija Josepa Marije Bartomeua je sve nesigurnija, a katalonski Sport piše da su se nogometaši Barcelone na čelu s Messijem počeli buniti protiv njega i diktature koju provodi.

Otpadaju članovi vodstva kluba

Emili Rousaud i Enrique Tombas, dva Barcelonina potpredsjednika, stali su uz igrače kako bi im pružili podršku u sukobu s Bartomeuom pa ih je predsjednik kluba razriješio dužnosti.

Tombas je navodno pobjesnio, ali se nije htio oglašavati u javnosti, dok je Rousaud otvoreno rekao da ovakav čin vidi kao "izdaju" te da smatra da ono što je ostalo od uprave "nema kredibilitet dalje voditi klub".

Sport piše kako su sljedeći na listi za otkaz direktori Silvio Elias i Josep Ponte, koji su već bivši, samo se čeka da im netko javi. Katalonci navode da nitko ne može predvidjeti smjer u kojem će se ova kriza razvijati u tjednima koji dolaze. 

Utjecaj karantene na Barcelonu:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara