Barić odlazi iako misli da je "najbolje rješenje za budućnost Vatrenih"

Barić odlazi iako misli da je "najbolje rješenje za budućnost Vatrenih"
"HVALA bogu, završilo je. Jasno i glasno sam rekao Vlatku da je gotovo. Nemam nikakve želje ostati za kormilom reprezentacije, premda intimno mislim da bi to bilo najbolje rješenje za budućnost reprezentacije", rekao je Barić nakon razgovora s Vlatkom Markovićem kojem se zahvalio na izborničkoj dužnosti, prenosi Jutarnji list.

Barić, naime, smatra da je upravo on najbolje rješenje za budućnost Vatrenih, jer "ima najbolji uvid u stanje momčadi" i "zna što je potrebno učiniti za uspjeh u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu".

"Osim toga i osobno sam top-fit. U Portugalu sam smršavio četiri kilograma i odlično se osjećam", rekao je 73-godišnji Otto Barić, te dodao kako s Markovićem nije previše analizirao utakmice u Portugalu, jer je Marković ionako "bio upućen u sve detalje".

"Nas dvojica imamo vrlo slična gledišta na ono što smo ostvarili u Portugalu, a tamo uopće nismo bili loši. Ponavljam, prvu utakmicu sa Švicarskom smo igrali dobro, ali nismo imali sreće i sudac nas je oštetio. Drugi dvoboj s Francuskom odradili smo odlično, pet minuta prije kraja Mornar je promašio priliku za pobjedu. Protiv Engleske smo istrčali u istom sastavu kao i protiv Francuza, ali je suparnik bio bolji", riječi su bivšeg hrvatskog izbornika Barića koji je spomenuo i svog mogućeg nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tvrdi kako stranac nikako ne dolazi u obzir, te smatra kako treba izabrati najboljeg hrvatskog stručnjaka. Svog favorita ima, no ne namjerava ga imenovati.

Barić se osvrnuo i na navodna podmetanja medija, a tko je minirao dobro stanje u reprezentaciji reći će u utorak na televiziji. Naime, tvrdi kako grubih riječi igrača nije bilo, te da mu se nitko nije obratio sa "ti". Čak je rekao da ga je Bjelica nazvao i rekao mu kako nije istina da je pričao išta loše nakon utakmice s Englezima, a svi koji su gledali prijenos utakmice i izjave nakon utakmice mogli su čuti što je hrvatski reprezentativac rekao.

Vlatko Marković izjavio je nakon sastanka kako su glavni krivci za Barićev odlazak mediji. Oni ga, naime, ne shvaćaju. To je, tvrdi predsjednik HNS-a Marković, Otto Barić naveo kao glavni razlog svojeg odlaska.

Marković smatra kako je Barić zaista napravio puno, te kako je samo on mogao hrvatsku reprezentaciju "podignuti iz gliba i odvesti je na Europsko prvenstvu". "Vjerovao sam mu i vratio mi je dug s kamatama", rekao je Marković i dodao kako je Barić povrijeđen tretmanom u pisanim medijima.

Kako god bilo, ime novog izbornika saznat će se 8. srpnja, a o potencijalnim kandidatima više možete saznati OVDJE.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara