koronavirus i sport

BBC: UEFA pronašla rješenje kako završiti Ligu prvaka i Europa ligu

BBC: UEFA pronašla rješenje kako završiti Ligu prvaka i Europa ligu
Foto: Getty Images

UEFA će u utorak održati sastanak s predstavnicima 55 europskih saveza kako bi dogovorila reorganizaciju ostatka sezone. 

Tri su glavne stvari koje UEFA mora odlučiti - kad će se igrati Europsko prvenstvo planirano za ljeto ove godine, kako će se birati prvaci u ligama ako se prvenstva ne nastave te što će biti s europskim natjecanjima.

>> Pratite sve najnovije vijesti i informacije te upute za sportaše i navijače o koronavirusu i sportu na linku OVDJE.

BBC Sport donosi informaciju od izvora bliskom UEFA-i da će se mini turnirom riješiti problem Lige prvaka i Europa lige.

"Svi sudionici morat će podnijeti zajedničku žrtvu kako bi se došlo do za sve najboljeg rješenja", piše BBC Sport. 

Kako će mini turnir funkcionirati?

I Liga prvaka i Europa liga došle su do nokaut faze osmine finala, što znači da je do kraja preostalo šest kola za odigrati, uključujući i finale. Četvrtfinale i polufinale trebalo bi se odigrati na jednu utakmicu, što bi značajno rasteretilo ostatak rasporeda.

Sve bi trebalo biti organizirano u obliku mini turnira koji će se održati u Istanbulu i Gdanjsku, otprije gradovima domaćinima za finale Lige prvaka i Europa lige. Odgoda Eura za iduću godinu znači i otvaranje većeg prostora za završetak ta dva natjecanja, kao i preostalih prvenstava diljem Europe. 

No to će onda utjecati na kalendar iduće godine. 

Utorak je dan D

Ogroman problem pri pronalasku rješenja imat će i ugovori s televizijama, što je biznis u kojem se okreće najveći broj novca. Kako će se to riješiti, još nitko ne zna. Većina država oslanja se na novac koji stiže iz UEFA-e i tako održavaju svoja natjecanja funkcionalnima.

UEFA i 400 ljudi trenutačno radi na pronalasku najboljeg rješenja za Euro. Još je nepoznato što će biti s njim ako se ne održi u narednih 12 mjeseci. 

Ne pomaže ni to što se još uvijek ne zna kad će nogomet nastaviti sa svojim tijekom. UEFA je svjesna toga, ali neće prepustiti stvari slučaju i ubrzo će izaći u javnost s rješenjem. 

Utorak, 17. ožujka, dan D za svjetski nogomet. Past će povijesna odluka.

Trener Brightona: Nogomet bez navijača nema smisla:

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara