Begović: Pletikosa nije imao nikakve veze s mojim odbijanjem Spursa

Begović: Pletikosa nije imao nikakve veze s mojim odbijanjem Spursa

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ASMIR BEGOVIĆ, 22-godišnji bosanskohercegovački nogometni vratar, smatra da je njegovo odbijanje Tottenhama i prelazak iz Portsmoutha u Stoke City dobro povučen potez.

"Pregovarao sam s Tottehnamom i otišao onamo na liječnički pregled, no niti u jednom trenutku nisam s njima dogovorio osobne uvjete prelaska", kazao je Begović Sentinelu i nastavio:

"Prelasku u Tottenham nisam bio blizu. Laskalo mi je što su pokazali interes za mene, kao i neke druge momčadi, no smatram da je ovo bolji put za mene. Kada sam saznao da ću napustiti Portsmouth, pogledao sam raspoložive opcije i mislim da sam u ovom trenutku donio pravu odluku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Begović je priznao da je bio upućen u moguć prelazak Stipe Pletikose u Spurse, koji je istodobno bio ondje na pregovorima, ali i dodao da hrvatski reprezentativni vratar nije imao nikakve veze s donošenjem osobne odluke:

"Nisam ga vidio ondje, ali mislim da je u isto vrijeme bio u klubu kada i ja. Obavio sam pretrage i imao priliku popričati sa svojim predstavnicima. Znao sam da me Stoke želi, pa sam pričekao i nadao se da će doći do transfera."

Begovića očekuje borba s Thomasom Sørensenom za mjesto na golu momčadi, o čemu Begović kaže:

"Jako je dobar, iskusan i smiren. Ima sve potrebno, ali ću ga pokušati pritisnuti i čekat ću svoju priliku. Istina je da će između nas biti natjecanja, ali od njega mogu mnogo i naučiti. Stariji je (33 godine, op.a.), odigrao je mnogo više utakmica nego ja, pa je i iskusniji. Želim učiti od njega, a potom i ući u prvu momčad."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara