MEĐUNARODNI NOGOMET

Benzema želi promijeniti reprezentaciju. Je li to moguće napraviti?

Benzema želi promijeniti reprezentaciju. Je li to moguće napraviti?
Foto: EPA

KARIM BENZEMA javno je prozvao predsjednika francuskog nogometnog saveza Noela Le Graeta nakon što mu je ovaj neki dan poručio da su mu vrata reprezentacije zauvijek zatvorena.

"Noel, ja sam mislio da se ti ne miješaš u izbornikov posao. Znaj da sam ja jedini koji mogu završiti svoju reprezentativnu karijeru. Ako misliš da sam gotov, daj mi da igram za neku drugu reprezentaciju pa ćemo vidjeti", napisao je Benzema koji nikad nije priznao optužbe te je optužio Valbuenu da je sve izmislio.

Podsjetimo, Benzema od 2015. godine ne igra za Francusku nakon što je izbačen zbog skandala u kojem je ucjenjivao suigrača Mathieua Valbuenu njegovim seksi snimkama. Realov napadač izbačen je iz reprezentacije i od tada nije pozvan. Sada Benzema traži da mu se dopusti da igra za neku drugu reprezentaciju.

Je li to uopće moguće?

Postoji način na koji bi Benzema mogao zauvijek ostaviti Francusku i nezgodnu avanturu s Valbuenom te postati igrač neke druge reprezentacije. Riječ je o Alžiru, zemlji iz koje mu potječu roditelji.

Benzema je odigrao 81 utakmicu za Francusku, od čega su većina bili službeni susreti, ali postoji dug i mukotrpan proces koji bi mogao proći kako bi promijenio državljanstvo.

Postupak je kompliciran i nema garancije

Za to bi u prvom redu bilo potrebno da mu francuske vlasti oduzmu trenutnu putovnicu. Nakon toga bi morao podnijeti pisani zahtjev za promjenu državljanstva tim istim vlastima, a isto bi za njega morao učiniti i Alžir. Tek onda bi, ako Francuzi pristanu, mogao promijeniti državljanstvo.

Ako bi Benzema uspio u svom naumu, pridružio bi se društvu igrača kao što su Diego Costa, Asmir Begović, Neven Subotić, Thiago Motta i Alfredo Di Stefano koji su igrali za dvije reprezentacije. Doduše, samo Thiago Motta je nastupe za obje reprezentacije upisao u službene nastupe. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara