Beqiraj u Škodi provozao Crnogorce Zagrebom: "Majstor za volanom, gazda u šesnaestercu"

Beqiraj u Škodi provozao Crnogorce Zagrebom: "Majstor za volanom, gazda u šesnaestercu"

Foto: arenacg.net

SKROMNA Škoda, Fatos Beqiraj i dva crnogorska novinara glavni su akteri sljedeće priče. Dinamov napadač, što mu i priliči, primio je u Zagrebu svoja dva sunarodnjaka i pokazao im ljepote grada u kojem boravi već osam mjeseci.

Nije ih zanimala, kako kažu, "oronula Dinamova tvrđava" pa ih je popularni Bećo utrpao u svoju polovnu Fabiju i - pravac Trg. Doduše, Crnogorce je iznenadio Beqiraj za volanom jer ga u takvoj ulozi "nijesu" viđali u Podgorici.

"Ovdje je sasvim drugačija priča. Prvih mjesec dana odupirao sam se vožnji i stalno koristio taksi, ali on je preskup. Do centra i nazad treba petnaestak eura. Onda sam shvatio da nema šale i da se moram uhvatiti u koštac i s tim izazovom. Bolji auto od ovoga mi ne treba, ovaj mi je super i završava mi sav posao", rekao je Beqiraj za crnogorski sportski dnevnik Arena.

Beqiraj je zatim parkirao u podzemnoj garaži, a dok su preko Trga išli do Tkalčićeve, upoznavao ih je s ljepotama Zagreba.

"Grad je ogroman, ali i prelijep. Ima sve što čovjeka zanima. I provod je sjajan, mada sam samo četiri puta za ovih šest mjeseci iskusio zagrebački noćni život. Naravno, Zagrepčani su izuzetno fini i ljubazni, što me je prijatno iznenadilo", kaže Beqiraj.

Kod Halilhodžića se Beqiraj usidrio u prvoj momčadi unatoč velikoj konkurenciji.

"Doveli su me kao petu-šestu špicu i planirali da tek iduće godine možda dobijem pravu priliku, ali kod Vahe igraju samo najbolji i najspremniji. Strpljivo sam čekao svoju šansu i dočekao. Presretan sam, a mislim da sam na terenu opravdavao ukazano povjerenje. Suigrači su me fenomenalno primili, nema ljubomore i zavisti, a najviše se družim s Badeljom i Slovakom Sylvesterom."

"Majstor za volanom, gazda u šesnaestercu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Beqiraj je stigao iz Budućnosti, no njegova budućnost sad je Dinamo.

"Dinamo je, definitivno, pravi izbor i stepenica više u mojoj karijeri. I liga je osjetno jača. Uvjeti su neusporedivo bolji i nogometna klima je ovdje nekako drugačija. Da se razumijemo, mi u Dinamu trpimo možda i veći pritisak nego što je bilo u Budućnosti, ali ovdje je nekako sve organiziranije i na višem nivou", rekao je Beqiraj.

Bećo je u Zagrebu sve stigao osim osvojiti srce neke djevojke. Više ga zanima nogomet i Vahid Halilhodžić.

"Kod njega su treninzi mnogo žešći, jači i kvalitetniji. Mislim da sam dosta napredovao i ojačao za
ovih šest mjeseci. Ovdje mogu nesmetano ostati i individualno raditi koliko hoću, dok god imam snage. Tamo su mi branili da nakon treninga ostanem sat duže i vježbam šut, uz obrazloženje da se ne preforsiram i ne budem umoran za meč. Mogu slobodno reći da je Vaha veliki trener, najbolji s kojim sam radio."

Crna Gora je s Cicom Kranjčarom stigla vrlo blizu odlaska na Euro. Utakmica s Bugarskom mogla bi biti ključna.

"Uh, samo kad pomislim na taj meč s Bugarskom naježim se. Znam da će stadion biti premali da primi sve. Jedva čekam novo okupljanje u lipnju, a počeo sam i sanjati Bugare."

Beqiraj je nakon toga ispratio crnogorske novinare koje je kao pravi domaćin primio iako je taj dan imao slobodno prijepodne. Crnogorci su se u Zagrebu očito lijepo proveli pa su mu "zahvalili" naslovom: "Majstor za volanom, gazda u šesnaestercu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara