Beusan: Nije bio nijedan penal za Dinamo, potez Letice je za crveni

Beusan: Nije bio nijedan penal za Dinamo, potez Letice je za crveni

Foto: Screenshot

PONOVNO se nakon derbija Dinama i Hajduka priča najviše o sucima. Ovog puta je glavna tema suđenje Tihomira Pejina na Maksimiru. Zato je sudački ekspert Mateo Beusan analizirao njegove odluke u HTV-ovoj emisiji Stadion.
 
"U derbiju je bilo puno prekršaja. No, igrači su igrali vrlo korektno, a tu je sudac morao osjetiti hoće li pustiti igru ili ne. U prvom dijelu je sve sudio", započeo je Beusan, pa krenuo s pojedinačnim situacijama.
 
Prvi na red stigao je detalj iz 51. minute - Moro je oduzeo loptu Saidu i proigrao Soudanija koji je izašao sam pred Leticu. Hajdukov golman je ispred Dinamova napadača odnio loptu rukom, ali van kaznenog prostora. Dinamovci su žestoko prosvjedovali, ali Pejin i njegovi pomoćnici nisu ništa dosudili. 
 
"U slučaju Letice jasno je da je ovdje trebao biti dosuđen slobodni udarac. To je, naravno, i crveni karton za Leticu. Nova pravila jasno govore da je svako sprečavanje suparnika u jasnoj poziciji za postizanje gola isključenje", poručio je Beusan, pa nastavio:
 
"Ovo sudac nije mogao vidjeti, bio je udaljen, ali nema tu dubinu da je mogao vidjeti. To je jedino mogao vidjeti pomoćni sudac koji nije trkački ispratio akciju."
 
Već u 64. minuti Sosa je napravio grub prekršaj nad Ohandzom, ali Pejin je samo odmahnuo rukom, iako je bilo jasno da je Dinamov igrač udario Kamerunca.
 
"I u prvom poluvremenu su bile ovakve situacije. Sve je sudio ali to nije, a bio je čisti prekršaj Sose", komentirao je Beusan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prekršaj Soudanija nad Lopezom je itekako bio...
 
"Prekršaj je morao biti na Saidu prije penala. Jasno je da se ovdje radi o prekršaju i sudac je prema njegovom kriteriju iz prvog dijela morao to dosuditi. Onda sam pomislio da je dosudio prekršaj nad Lopezom, jer je jasno bilo da je Soudani napravio prekršaj. Sudac je trebao dosuditi prekršaj nad igračem Hajduka, a onda ne bi Lopez ni dobio crveni karton", rekao je Beusan.
 
U 84. minuti Ohandza je pobjegao Dinamovoj obrani. Sustigao ga je Doumbia i srušio na 40-ak metara od gola, za što je dobio žuti karton.
 
"Prekršaj uopće nije sporan, ali nema potrebe za crvenim kartonom. Pogledate li bolje akciju, tamo su bila još dva Dinamova igrača i nije upitno da bi ga jedan od njih sustigli. Žuti karton je bio dovoljan", rekao je.
 
U finišu utakmice lopta je nakon ubačaja pogodila Fomitschowa u ruku, dinamovci su tražili novi penal, ali...
 
"Jasno je da ga je lopta udarila u ruku, ali ruka je bila uz tijelo. Zato nema govora o penalu i to je bila dobra odluka Pejina", zaključio je Beusan u emisiji. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara