Bez Hrvata na NBA draftu: Ukić, Tomas, Pašalić i Omerhodžić tek iduće godine

Bez Hrvata na NBA draftu: Ukić, Tomas, Pašalić i Omerhodžić tek iduće godine

AGENCIJE SFX i Pinnacle odjavile su hrvatske igrače s ovogodišnjeg NBA drafta. Marko Tomas, Roko Leni Ukić, Drago Pašalić i Omerhodžić tek će iduće godine sudjelovati na draftu.

"Premda su ostavili dobar dojam, što u kampovima, što na privatnim pokaznim treninzima, za Marka, Roka i Dragu bolje je da čekaju sljedeću godinu. S obzirom na to da se priprema donošenje dobne granice za izlazak na draft, bit će to 20 godina, ove će godine biti uzeto puno srednjoškolaca, možda čak devetorica", rekao je David Baumann, menađer SFX agencije i dodao da su Ukić i Pašalić zaslužili visoke ocjene skauta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nauči li kontrolirati igru, Roko bi mogao postati NBA zvijezda. Usto, treba mu još oko sedam kilograma mase. Vrlo je brz i odličan dodavač. Premda je nedavno u igri jedan na jednoga ubio trojicu razigravača iz prvoga kruga, Gordona, Harrisa i Nelsona, nismo htjeli riskirati. Uostalom, Roko dogodine može biti vrlo visoko, negdje oko sredine prvoga kruga drafta. Marko i Drago sljedeće sezone mogli bi biti negdje između sredine i kraja prvoga kruga. Pašalić je oduševio šutom, ali i skokom. U Chicagu bio je najbolji skakač među 66 kandidata, a podsjetio je na Toma Gugliottu", prenosi Večernji list Baumannovu izjavu. 

Što se tiče Marka Tomasa, Baumann kaže da se od njega očekuje da postane tzv. swingman, igrač koji jednako dobro igra na poziciji dvojke i trojke.

SFX, agencija koja je odjavila Tomasa, Ukića i Pašalića, trenutačno je, piše Večernji list, najmoćnija košarkaška menadžerska kuća, koja pod svojim krovom ima 26 posto NBA igrača, ali i 68 posto od svih ugovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara