Bez raspleta u Kranjskoj gori - Matt pobjednik, Ivica i Grange diskvalificirani: Ljut sam!

Foto: Delo - Cropix

IVICA KOSTELIĆ diskvalificiran je u drugoj vožnji slaloma u Kranjskoj gori. Nije ovo bio vikend kakvog je Ivica zamišljao, tako da cilj ostaje na istom odstojanju. Srećom po Ivicu pa borba za mali kristalni globus u slalomu nije riješena, jer je njegov glavni konkurent Francuz Julien Baptiste Grange također diskvalificiran.

Drama oko toga tko će biti slalomski pobjednik tako se seli na posljednju utrku, u švicarski Lenzerheide. No, tamo će teoretsku šansu za slavlje imati još i Šveđanin Andre Myhrer koji je u Kranjskoj Gori osvojio četvrto mjesto. Stanje na slalomskoj ljestvici je sada sljedeće: Kostelić 478, Grange 442, Myhrer 383...

Pobjednik utrke u Kranjskoj Gori, gdje se često padalo i u prvoj i u drugoj vožnji, je Austrijanac Mario Matt. Došao je tako do ukupno 14. pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, s tim da ih trinaest "otpada" na slalom. Iza njega su drugo mjesto zajedno podijelili 21-godišnji Amerikanac Nolan Kasper i 23-godišnji Šveđanin Axel Bäck, koji je vodio nakon prve vožnje. Obojica su prvi put izborili podij.

"Zadovoljan sam sa oba dvije vožnje,no čudno je da u drugoj vožnji nisam primijetio da sam haklao i zakačio vrata što sam vidio tek kada sam došao u cilj na usporenoj snimci a zbog toga sam još više ljut. Ovo je bila prilika da se riješi veliki dio borbe za Mali globus u slalomu ali sada je sve ostalo otvoreno za finale u Lenzerheideu. Šteta za ovaj vikend,no mislim da sam osvojio Veliki Globus, jer je vrlo teško očekivati da jedan od konkurenata pobijedi 6 puta za redom a ja ne osvojim niti jedan bod. Put u Kvitjfell će biti nastavak borbe za drugi Mali globus u superveleslalomu, pa se nadam da će tamo biti bolje, unatoč umoru koji je dosta veliki pri kraju sezone", rekao je Kostelić.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa prednost Ivice Kostelića je ostala identična, ogromna u odnosu na Cuchea (582 boda) i Svindala (585).

 SK, slalom u Kranjskoj Gori:

1. Mario Matt (Aut) 1:49.14

2. Nolan Kasper (SAD) +0.09

2. Axel Bäck (Šve) +0.09

4. Andre Myhrer (Šve) +0.35

5. Manfred Mölgg (Ita) +0.79

...

 Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1307

2. Didier Cuche (Švi) 725

3. Aksel Lund Svindal (Nor) 722

4. Silvan Zurbriggen (Švi) 703

5. Carlo Janka (Švi) 674

...

62. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 110

...

139. Tin Široki (Hrv) 8

...

143. Dalibor Šamšal (Hrv) 7

...

 

Redoslijed u slalomu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 478

2. Jean Baptiste-Grange (Fra) 442

3. Andre Myhrer (Šve) 383

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara