Ne zovu ga tako uzalud: "Luđak" nakon 48 sati napustio klupu Lazija

Ne zovu ga tako uzalud: "Luđak" nakon 48 sati napustio klupu Lazija

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARCELO BIELSA bio je na klupi Lazija samo dva dana. Prije 48 sati rimski klub nakon dugotrajnih pregovora potvrdio je bivšeg argentinskog izbornika kao svog novog trenera, ali ispada kako su pregovori trajali duže od njegove vladavine na klupi, naime u ćetvrtak uvečer El Loco je obavijestio svog novog šefa kako ipak neće preseliti u Rim. Zamijenit će ga Simone Inzaghi, a Lazio će tužiti argentinskog stručnjaka za povredu ugovora.

"Žao nam je što je do ovoga došlo, ali Marcelo Bielsa ipak neće biti naš trener, iako je ugovor potpisan i ovjeren u savezu, argentinski trener odlučio ga je prekršiti. Tehnički trener bit će Simone Inzaghi, a mi ćemo ga tužiti za povredu ugovora," piše u Lazijevoj službenoj objavi.

Povijest se ponovila u Bielsinom slučaju, naime nije prvi put izigrao svog poslodavca, 1998. godine bio je na klupi Espanyola tek 108 dana prije nego li je preuzeo klupu argentinske reprezentacije.

Najkraći trenerski posao trajao je samo 600 sekundi

Epizoda argentinskog trenera na Lazijevoj klupi bila je iznimno kratka, ali ne i najkraća u nogometnoj povijesti. Taj rekord i dalje drži Leroy Rosenior, 2007. godine engleski niželigaš Torquay imenovao ga je za trenera, ali istovremeno su klupski vlasnici pregovarali i s novim ulagačem, te samo nekoliko minuta po Roseniorovom imenovanju odlučili prodati klub. Novi gazda želio je dovesti svog čovjeka i Rosenior je odletio nakon samo deset minuta na klupi - nestao je za točno 600 sekundi.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara