Bild: Soldo i njegov sportski direktor na "pranju" kod predsjednika!

Totalsport
Foto: AFP

PREDSJEDNIK Kölna Wolfgang Overath, jedan od najvećih njemačkih nogometaša u povijesti, naručio je trenera svoje nogometne momčadi Zvonimira Soldu i sportskog direktora Michaela Meiera na hitan sastanak.

Odradili su ga također u nazočnosti klupskog dopredsjednika Jürgena Glowacza, u uredu 66-godišnjeg predsjednika. Bild izvješćuje da se radilo o monologu karizmatičnog predsjednika, kojeg su 43-godišnji Soldo  i 60-godišnji Meier slušali pognutih glava odgovarajući samo kad bi ih Overath nešto pitao.

Hrvatski je trener, tvrdi isti izvor, neočekivano dobio podršku nakon teškoga domaćeg poraza (5:1) od Stuttgarta, za razliku od Meiera: Upravni odbor kluba, navodi se, razmatra dovođenje novog čovjeka na mjesto sportskog direktora, koji bi Soldi olakšao trenerski posao. Bild tvrdi da vodstvo kluba drži Hrvata neautoritativnim, premekanim trenerom, ali u njegovu stručnost se i dalje ne sumnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka Soldo je novinarima izjavio da nije razgovarao s predsjednikom. Njemački list također navodi da je Hrvat održao iskreni govor u svlačionici upozorivši igrače da je krajnje vrijeme za njihovu reakciju.

"Već im dugo objašnjavam na treninzima da jedni drugima moraju pomagati. Nažalost, moje riječi odlaze u zrak. Ostaje nam taj problem vođe. Nemamo ga", opetovao je Soldo vlastito opravdanje koje ponavlja kao mantru; činili su to i njegovi prethodnici, Christoph Daum i Hans-Peter Latour.

"Želim da igrači počnu napokon raditi kao tim. Samo tako možemo do uspjeha", dodao je Soldo. Hrvatskom treneru i njegovim nogometašima slijedi najteže moguće gostovanje: kod lidera ljestvice, Bayera iz Leverkusena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara