Bilić: Kakve veze moj brat ima s ičim? Ne govorim mu što da radi u životu

Foto: Drago Sopta / Cropix

POSLJEDNJIH se dana u modu vratio - sukob interesa. Odjednom je Fuchsovo ministarstvo primijetilo da Zdravko Mamić u Dinamovo ime zgrće milijune na transferima, a neugodno je pitanje dočekalo i izbornika Slavena Bilića po povratku iz Pule.

"Ne razumijem kakve to ima veze s ičim. Moj brat se bavi menadžerskim poslom, a ne ja. S tim nemam veze, ne mogu odlučivati što će moj brat raditi u životu", odgovorio je izbornik, koji je početkom mandata najavio da njegov brat zbog pritisaka više neće obavljati posredničke poslove u nogometu.

Sukob interesa jasan je i na relaciji s Hajdukom, koji je vjerovnike namirio upisom dionica. Sve bi bilo lijepo, da Bilić i Asanović po zakonu nemaju pravo upisa.

"Sukob interesa ne krijemo, već godinama govorim o tome. Ja i Aljoša dioničari smo Hajduka, priznajemo to i ništa nije sporno. Nadam se da će se pronaći neki način da to sredimo jer ako očekujete od mene da iskidam dionice Hajduka to sigurno neću napraviti, kao što neće ni Aljoša."

Riječ - dvije o predstavi sa Česima.

"Zadovoljni smo rezultatom, oni su jaka reprezentacija, pobijediti ih nije nimalo lako, pogotovo zabiti četiri gola. Posebno smo zadovoljni kada pribrojimo činjenicu da smo probali nekolicinu novih igrača koji su odlično odgovorili. Igrali smo u prekrasnom ambijentu. S druge strane nisam zadovoljan s prvim poluvremenom, iako smo vodili 2:0 nismo zaslužili vodstvo. Igrali smo vrlo loše, nekompaktno i bez prepoznatljive pas igre."

"Na nekim pozicijama smo polovični, ali ne bih o tome"

Sletjelo je pitanje o statusu Nikole Kalinića. Može li se progurati do startne postave?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je to reći, ali Kalinić je u svakom slučaju velika vrijednost. Četiri godine moga mandata tražili smo igrača tog tipa, a sada ih imamo tri. Jelavić, Lakić i Kalinić su trojac koji nam puno znači, ali teško je od njih izdvojiti nekoga tko je prvi napadač. Svi oni odlično igraju u klubovima i zaslužili su biti u reprezentaciji."

Postoji li osim napadačke, još neka pozicija gdje izbornik traži, čeka rješenje?

"Naravno da postoji, ali o tome ne govorim. Na nekim pozicijama smo polovični, ali općenito smo zadovoljni kadrom i igrom koju pružaju naši igrači."

Zadovoljava informacija da svi mladi igrači koji dobiju poziv u reprezentaciju opravdaju povjerenje. Nema promašaja...

"Kada bi bilo drugačije ne bismo imali ovakvu reprezentaciju. Lijepo je čuti priznanja, a istina je da puno razgovaramo s igračima i trenerima, gledamo ih, tako da je mogućnost pogreške minimalna. Zaista mi je drago što su svi igrači opravdali pozive, to me čini sretnim. To je to nesvjesno i nenamjerno pomlađivanje koje smo napravili. Poklopilo nam se da mladi igrači igraju odlično, jer da imamo 37-godišnjaka koji je bolji od njih igrao bi taj veteran", rekao je Bilić.

"Šimunić je naš stožerni igrač"

Potom je počeo pojedinačno...

"Iličevića smo dugo vremena pratili i on je sa svojom igrom u Bundesligi dokazao da je interesantan igrač. Na svojoj poziciji donosi puno motorike, odlično pokriva stranu, a opasan je i u napadu, tako da uvelike na njega računamo u budućnosti. Trenutno je među 15 prvotimaca. Šimunić? On je jedan od stožernih igrača ove reprezentacija. Svjestan sam da trenutno ne igra u klubu, ali razgovarao sam s njegovim trenerom koji mi je rekao da puno očekuje od njega kad se vrati u punu spremu. Radi se o odgovornom igraču, koji obožava igrati za Hrvatsku i koji će raditi samostalno kada ne igra u klubu samo da bi bio spreman za reprezentaciju. Dujmović je pak prvotimac u reprezentaciji, u krugu od 15-tak igrača i ako baš hoćete postojala je kombinacija da započne utakmicu protiv Češke", istaknuo je Bilić.

O slučaju Pamić nije htio dramatizirati. Naime, iz Češke je javljeno da je Pamić ozlijeđen zbog čega nije ni došao na okupljanje, a jučer je pak odigrao susret za Spartu.

"Ne bih toliko pažnje pridavao slučaju Pamić niti od toga radio dramu. Postoji mogućnost da se igrač oporavi u 48 sati, iako su prognoze bile dijametralno suprotne. Na koncu, naša liječnička služba ispitat će situaciju i ukoliko se ispostavi da su lagali, promijenit ćemo odnos prema njima u budućnosti", rekao je izbornik.

Na koncu prokomentirao je sljedećeg protivnika u kvalifikacijama...

"Gruziju smo upoznali preko Ive Šuška koji je dugo godina radio tamo, vodio i klubove i reprezentaciju. Oni vole igrati nogomet, baš kao i mi, ali su dolaskom domaćeg izbornika, legende Ketsbaie malo promijenili stil. Igraju jako odgovorno i tvrdo i imaju odlične rezultate. U svakom slučaju očekuje nas jako težak posao tamo, u najmanju ruku u rangu s gostovanjima u Latviji i Izraelu", za kraj će Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara