Bilić nahvalio srpskog trenera: "Guardiola, Ferguson i Mourinho nisu mu ni blizu"

Bilić nahvalio srpskog trenera: "Guardiola, Ferguson i Mourinho nisu mu ni blizu"

Foto: West Ham

SLAVEN BILIĆ povest će West Ham na turneju po SAD-u, a u razgovoru s Amerikancima otkrio je kako obožava još jedan sport - košarku.
 
"U jednom trenutku, devedesetih godina, u NBA ligi nije bilo puno stranih igrača. Ipak, samo iz mog Splita je bilo više igrača nego od ostatka cijelog svijeta. Bilo ih je pet ili šest, mislim - Toni Kukoč, Dražen Petrović, Dino Rađa, Stojko Vranković, Žan Tabak..."
 
Otkriva zašto je zavolio košarku.
 
"Nogomet mi je bio draži, ali uz nogomet je u Jugoslaviji košarka bila glavni sport. Klub iz mog grada je tri godine zaredom bio prvak Europe s nekim igračima koji su kasnije zaigrali u NBA ligi. Jugoslavija je imala nevjerojatnu momčad, a i sada su Hrvatska, Srbija i Slovenija dobri s nekoliko NBA igrača", rekao je Bilić i naveo neke srpske igrače.
 
"Krajem osamdesetih i početkom devedesetih bilo je puno sjajnih srpskih igrača poput Vlade Divca, Žarka Paspalja, sjajnog tricaša Peđe Stojakovića..."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bilić je rođen četiri godine nakon Dražena Petrovića...
 
"S njim smo 1992. bili u finalu Olimpijskih igara i protiv Dream Teama poveli u jednom trenutku. Ipak, oni su bili bolji. Dražen je bio veliki košarkaš koji se stalno želio dokazivati. Bio je nevjerojatan i posvećen sportu 24/7. Bio je mršav, a u Realu je u finalu Eurolige zabio 62 poena. U trenutku smrti smo vjerovali da će postati All-Star jer je blistao u Netsima."
 

 
Trener West Hama nahvalio je legendarnog srpskog stručnjaka Željka Obradovića.
 
"Mi u Hrvatskoj imamo dobre trenere, ali mene impresionira Željko Obradović, koji je vodio Fenerbahče dok sam ja bio u Bešiktašu. Ono što on radi je čudesno, osvojio je Euroligu osam puta i ima desetine trofeja domaćih liga. Ne znam je li itko u nekom sportu tako dominantan. Guardiola, Ancelotti, Mourinho i Ferguson mu nisu ni blizu - gdje on ode, tu stižu pobjede."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara