Bilić o "maksimirskom" travnjaku u Tbilisiju: Obećali su da će ga povaljati i ošišati

Foto: Boris Kovačev/Cropix

IZBORNIKOVE glavne brige pred subotnje kvalifikacijsko gostovanje u glavnom gradu Gruzije nisu forma ili ozljede igrača, nego teren na kojem će njegovi izabranici igrati protiv domaćina.

Kao što Bilić ističe, Hrvatskoj je zbog forsiranja igre stanje terena iznimno bitno, a njegov stožer je cijelo vrijeme u kontaktu s Tbilisijem. "Iz gruzijskog saveza su nam obećali da će travnjak biti povaljan, a trava ošišana."

Hoće li Bilić namjestiti igru tako da njegovi "povaljaju i ošišaju" izbornike Temurija Ketsbaije? "U Gruziju idemo biti opasni po domaćine, ali i oprezni da nas ne prepolove."

Bilić se uopće ne opterećuje time da će mu utakmica u Tbilisiju biti 50. na klupi Hrvatske: "Nije bitno koja mi je to utakmica, jedino je važno da zadržimo velike izglede za odlazak nas Euro."

Gruzijci imaju dva lica, nedostaje im najbolji igrač

Bilić je naravno upoznat sa svim vrlinama i manama sljedećeg protivnika kojeg shvaća iznimno ozbiljno, ne samo zbog toga što nikad nismo igrali protiv njih, nego i zbog toga što mu slijedi gostovanje kod reprezentacije koja do sada u kvalifikacijama još nema nijedan poraz.

"Gruzijci u igri pokazuju dva različita lica - nekad teže igri, a nekad je preskaču. Koju god opciju odabrali, spremni smo na nju. Također, znamo da im ne igra njihov najbolji igrač, Jano Ananidze, 18-godišnji veznjak Spartaka iz Moskve.

Petrić: Razumijem Gavranovića koji je odabrao Švicarsku

Mladen Petrić je ovog vikenda bio jedan od junaka bundesligaškog kola, jer Kolnu je zabio hat-trick. Međutim, zna da mu to ne jamči mjesto u Bilićevoj prvoj postavi.

"Ne znam hoće li to biti dovoljno za igranje od početka u Tbilisiju. U napadu je velika konkurencija, a na izbornik odluka."

Kako komentira odluku Marija Gavranović da između Hrvatske i Švicarske odabere Švicu?

"Razumijem ga i mislim da nitko nema pravo suditi mu. Cijeli život jer proveo u Švicarskoj, gdje su mu i svi prijatelji i obitelj. Kroz slične situacije prolazili smo Rakitić i ja. Iako je on odabrao drugačije od nas, nitko mu nema pravo zamjerati, jer to je osobna odluka."

Runje: Ja sam kadet za Lehmanna i Van der Sara


Prvi golman reprezentacije je kao i uvijek, spreman za šalu, naročito kada su u pitanju njegove "nježne" godine, jer tek mu je 35.

"Pa ja sam kadet za Lehmanna i Van der Sara. Čekam 40 pa da i ja uhvatim neki dobar ugovor."

Međutim, ozbiljnost zahtijeva jednako takva situacija njegovog Lensa koji s bori za opstanak: "Situacija je teška ali se nadam da ćemo se izvući, jer pad u drugu ligi bi mi stvarno teško pao. Iako rezultati to ne pokazuju, zadovoljan sam svojim obranama. Imam ugovor na još godinu dana."

Koliko će još Sandokan iz Karakašice stajati među vratnicama?

"Kada uđete u ove godine, sve je u glavi, odnosno u tome koliko ste se spremni na odricanja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara