Bilić: U prošlim kvalifikacijama je pritisak bio enorman, sada nije tako

Bilić: U prošlim kvalifikacijama je pritisak bio enorman, sada nije tako

"ISTO je i njima i nama. Pritisak je na svakome tko želi plasman na Svjetsko prvenstvo. Mi smo toga svjesni, ali nemamo s tim problema."

> Knežević i Raketa: U Ukrajinu idemo po tri boda, druge nas kalkulacije ne zanimaju

Izbornik Bilić je došao pred novinare i prvo se interesirao za Dinamo i skupinu u kojoj će igrati zagrebačka momčad. Kada je čuo da će Dinamovci u Maksimiru igrati protiv NEC-a i Spartaka, dok idu u goste Udineseu i Tottenhamu, kratko je prokomentirao.

"Nije loše, to je dobar raspored. Samo za Dinamo nije dobar sa financijske strane".

No, nije bilo puno vremena za analizu Dinamovih izgleda u Kupu Uefa. Ukrajina je pred vratima, mobilizacija  u reprezentaciji je na maksimalnoj razini.

Što se stanja u momčadi tiče, Ivica Olić će propustit današnji poslijepodnevni trening, jer je dobio poštedu.

"Olić je osjetio upozorenje tijela i mišića, vjerojatno zbog zamora materijala. Odlučili smo da danas radi po posebnom programu, a to je teretana i bazen. On nije ozlijeđen, ovo je samo mjera predostrožnosti. Dakle, sutra će se priključiti normalnim treninzima. Sve je ostalo ok. Runje ostaje s nama do iza utakmice s Ukrajincima, a nakon toga ide u Lens braniti za svoj klub. Tako ćemo protiv Andore imati Subašića kao rezervu, bude li to potrebno", izreferirao je izbornik kratko situaciju oko stanja momčadi.

Protiv Engleza nismo prosuli bodove koje nismo smjeli prosuti

Dosta se posljednji dana, u pripremi ove utakmice, govori o pritisku na naše reprezentativce, prvenstveno zbog činjenice da bi nas poraz dosta unazadio u namjeri za hvatanje jednog od dva mjesta koje vode prema Južnoj Africi. No, prema izjavama igrača i samog izbornika Bilića, pritisak pred ovu utakmicu je znatno manje nego što je bio u prošlim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pritisak je na svakome tko želi plasman ili što bolji krajnji plasman u grupi. Čak niti tim malim  zemljama nije svejedno hoće li biti šesti, peti i četvrti. To vam je kao i u svakom klubu, a poglavito kod ovakvih utakmica, kada je u pitanju reprezentacija, mali broj utakmica, smanjenja mogućnost kiksa... No, pritisak je na njima i nama. Mi smo na taj pritisak navikli, tome nas je naučila grupa u kvalifikcijama za Euro. U svakoj je utakmici pritisak bio enorman, s time nemamo nikakvih problema. Nismo mi do sada prosuli bodove protiv protivnika protiv kojih se ne smije. Pritisak je i na njima i nama u Kijevu, isto kao što će biti u Hrvatskoj. Jedna i druga utakmica vrijede po tri boda."

Svaki dan do desetak minuta razgovora o Ukrajincima

Što se samih priprema za utakmicu tiče, u Čatežu se ne događa ništa neobično ili spektakularno u odnosu na pripreme prijašnjih utakmica, samo je jedna stvar drugačija. Pred utakmicu s Ukrajincima, dojma smo, puno je ozbiljniji pristup nego što je bio pred utakmicu s Englezima. Nema toliko šala, izjava dobivamo Engleze sigurno...

"Plan je isti. Mi svaki dan prije treninga imamo sastanak na kojem govorimo što će se raditi na treningu. Prije svakog treninga po desetak minuta razgovaramo o Ukrajincima. U četvrtak ćemo imati glavnu analizu. Danas ćemo se malo vratiti na utakmicu protiv Engleske, nismo imali prilike do sada analizirati tu utakmicu. Upozorit ćemo na detalje koje nismo radili dobro i tokom ovih treninga to sve ispraviti. Nisu to kronične pogreške, koje se moraju popravljati. Mi smo jednostavno zakazali u nekim situacijama te olakšali Englezima te situacije.  

Koliko vas je strah mogućih zakulisnih igara gospodina Surkisa, opterećuje li vas to uopće?

"To je van naše domene priče. Mi upozorimo i kada nije u pitanju ta varijanta. Da se ne prave grubi faulovi, da se ne ulazi u koškanje, da se pazi na sve te situacije. Ništa nije specifično za ovu utakmicu, niti ćemo opterećivati igrače tim pričama. Ja sigurno neću bježati od komentiranja suđenja jer to utječe na moj posao. Ja sam recimo apsolutno nezadovoljan suđenjem protiv Engleske. Vjerujemo u Uefu će imati normalan kriterij i da će suđenje biti na razini", zaključuje Bilić.

Dodajmo ovome informaciju da će se sutra u dvorcu Mihanović u Tuheljskim toplicama konačno potpisati ugovor o izgradnji kampa HNS-a.

M.Š.
Foto: M.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara