Bilić uvrijeđen izjavom Markovića za Index: Ne prodajem ja posteljinu pa ću kucati od vrata do vrata!

Bilić uvrijeđen izjavom Markovića za Index: Ne prodajem ja posteljinu pa ću kucati od vrata do vrata!

SLAVEN BILIĆ jutros je poludio zbog bahatih izjava predsjednika HNS-a Vlatka Markovića Indexu kako je Bilić taj koji mora doći s ponudom.

> Marković: Neka se Bilić javi s ponudom, on prodaje robu

Podsjetimo, Presidente je, usred pomame stranih klubova za izbornikom Bilićem, poručio kako očekuje izbornika s njegovom ponudom, jer je on taj koji prodaje robu. Marković je mislio da neće biti "nikih" problema, no Bilić je jutros javno u Rusanovoj izgovorio sve ono što mu je bilo na duši.

"Ponuda HSV-a se ne odbija, to je prilika života"

"Istina je naša najveća snaga i mi uvijek govorimo istinu, a jedina je istina da mi radimo "jebeno dobar posao". Stoga nije točno da sam pregovarao s HSV-om četiri mjeseca i da pomalo pripremam naciju na svoj odlazak, kao što se pisalo po novinama. Pregovaram s Nijemcima tek 15 dana, a tamo nisam išao isključivo zbog toga, već sam taj "izlet" dogovorio mjesecima ranije kako bi vidio Olića. Morate znati da sam iz razgovora s njima zaključio da sam jedan od glavnih kandidata i da je to fantastična ponuda koja se dobiva jedan put u životu i koja se teško može odbiti. Unatoč svemu tome, ovdje želim ostati, no, ne prihvaćam niti ću ikada prihvaćati da sam ja taj koji prodaje robu. To nije normalno, ja tako ne funkcioniram. Ova reprezentacija nije ni moja ni HNS-ova, ona je svetinja svih Hrvata." - ispalio je izbornik.

"Novac nije važan, evo sad ću ovdje potpisati bianco ček"

Bilić je napomenuo kako ne namjerava pregovarati s HNS-om, niti im što nuditi jer ne prodaje on posteljinu pa da kuca od vrata do vrata.

"S HNS-om neću pregovarati, prihvatit ću sve uvjete koje mi oni ponude, makar mi smanjili plaću, potpisat ću. Samo želim vidjeti koliko u HNS-u cijene rad mene i mojih suradnika. Evo sad ću ovdje potpisati bianco ček, meni novac zaista nije važan, no, opet ponavljam, ja ne nudim robu, ne licitiram, niti prodajem posteljinu od vrata do vrata, stoga ja neću dolazit s ponudom HNS-u. Žao mi je što ovdje nije Vlatko Marković da ovo čuje, ali ja želim ostati ovdje još najmanje dvije godine. No, ne znam želi li me HNS i koliko me želi." - jasno je emitirao stav stručnog stožera.

"Čeka nas težak posao pred Euro, stoga nam zaista treba mir. Sve ovo do sada bila je tek predigra"

"No sve ovo ipak nije važno i po tko zna koji put molim vas da nas ostavite na miru. Ovo iza nas tek je predigra, doduše vrlo naporna, ali sada nas tek čeka pravi i veliki posao. Šimunić i ostali reprezentativci koje zovete za izjave ne bi sada trebali misliti o mom odlasku već o pripremama reprezentacije, utakmici sa Škotskom i nastupu na Europskom prvenstvu. Ja znam da je sve to vama jako zanimljivo i da ljudi volje to čitati, ali treba nam mir, zaista nam treba mir da se pripremimo." - dodao je Bilić i otišao zapaliti cigaretu.

Na kraju ovog desetominutnog monologa, sve oči bile su uprte u tajnika Saveza Zorislava Srebrića od kojega se očekivao službeni odgovor. No, gospon Zorko, diplomata bez premca, kratko i srdačno odgovara svojim vječnim klišejem: "Čestitam, Slavene."

Pet razloga zašto Bilić pregovara s HSV-om

Nekoliko minuta ranije dok strasti nisu još uzavrele Slaven Bilić mirno je obrazložio zašto uopće pregovara sa HSV-om i inim spominjanim klubovima.

"Prvi razlog je taj što su to redom sve strašni klubovi, koji nitko pa ni ja nemam pravo ignorirati. Drugo razlog je taj što me zaista vrlo interesira klupski posao, a treći taj što je trenerski posao vrlo nestalan, pa ukoliko dobijem otkaz ili odlučim otići sa mjesta izbornika, moram imati alternativu. Posljednji razlog je taj što ne znam koliko HNS želi uopće da ja budem izbornik" - zaključio je Slaven Bilić.

Akcija Škotska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako u ovom tekstu zbog intenziteta emocija vrijeme teče u suprotnom smjeru, nešto kao u filmu "Memento", tako se sada vraćamo na početak konferencije i Bilićeve riječi u skorašnjem susretu sa Škotskom.

"Ozbiljno se pripremamo za prijateljski ogled sa Škotskom. Posljednjih dana bio sam na službenom putu, kako ja tako i moji suradnici, a obilazili smo sve reprezentativce redom. Da, imamo nekim problema, sigurno već znate da se Rakitić ozlijedio, no, nije to ništa ozbiljno."- spremno će Izbornik.

"Sigurno da će nam Raketa falit, kako nama tako i svom klubu, no, vjerujem kako će on vrlo brzo na travnjak. Do Eura bi trebao biti sasvim fit, u punom pogonu." - dodao je.

Izbornik je uto napomenuo kako ovih dana planiraju posjetiti i Eduarda, naravno, ukoliko budu imali vremena.

"U razgovoru sa suradnicima odlučio sam da neću zvati nikoga umjesto Rakitića, no, ne znamo što donosi vikend pa ukoliko se još tko ozlijedi pozvat ćemo nekog sa našeg popisa. U Škotsku putujemo u nedjelju, a mislio sam da usput posjetimo Eduarda no to nije moguće. Možda uspijemo u povratku. Što se tiče njega, on će još neko vrijeme biti na Otoku pa ide u Brazil, no, ne samo jer je tamo doma, već zato što je tamo najbolja klinika na svijetu za rehabilitaciju" - istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

"Škoti su napaljeni, jer ako nas dobiju, a mi smo dobili Engleze, to znači da su oni bolji od Engleza"

U nastavku Bilić je otkrio kako Škoti doživljavaju ovaj susret sa nama.

"Škoti imaju vrlo dobru momčad i novog izbornika stoga je nesumnjivo da će biti jedan vrlo težak protivnik. Znamo da oni ovu utakmicu neće shvatiti kao prijateljsku, jer oni su svi "brave heart", a njihov naboj je nevjerojatan. Također imamo dojavu iz njihove svlačionice da se oni posebno pale na nas, jer kako smo mi dobili Englesku, a oni sada dobiju nas, to će značiti da su oni bolji od Engleske. Po nekoj dječjoj logici to stoji i upozorava nas da će utakmica imati izraziti natjecateljski karakter." - rekao je Bilić.

HNS potpisao bogati ugovor sa Adria grupom

Na samom početku djutrošnje press konferencije HNS je potpisao bogati jednogodišnji ugovor sa predstavnicima Adria grupe.

Ugovorom su vrlo zadovoljne obje strane, pogotovo jer su svjesne ugleda kojeg uživaju njihove novi partneri.

"Ovaj ugovor spada među najbolje i najunosnije ugovore koje je HNS potpisao pa ćemo se shodno i odnositi prema našim novim partnerima."rekao je Zorislav Srebrić.

"Obje ove firme velike su firme pa može te sami zaključiti koliko je bogat ugovor. Naravno, dio iznosa namijenjen je razvoju nogometa u Hrvatskoj." - dodao je tajnik HNS-a.

Želimir Vukina, član Uprave Adris grupe dodao je kako im je velika čast biti sponzorom ovako uspješne reprezentacije kao što je Hrvatska te se nada toliko očekivanom uspjehu reprezentacije na Europskom prvenstvu u Švicarskoj i Austriji ovo ljeto.

Vedran Buble 
Foto: S.G.F

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara