Bilić: Za mene je ovo normalna situacija, priče o smjeni nisu apsurd

Bilić: Za mene je ovo normalna situacija, priče o smjeni nisu apsurd

Foto: Cropix / Nenad Dugi

SLAVEN BILIĆ trudi se pripremiti momčad za utakmicu s Latvijom, no koliko god puta ponovio da to jedino o čemu razmišlja, ne može pobjeći od zakulisnih "prebrojavanja".

> Srna: Stojim iza Bilića, Mamić me nije pitao za Štimca!

> Marković potvrdio: Sjednica u petak, atmosfera među igračima - odlična!

> Brleković: Pakt Mamića i Štimca bio bi protuprirodni blud!

"Apsolutno razumijem priče o mojoj smjeni. Ovo je moj posao i spreman sam na to, zato mi je ova situacija zaista normalna. Ne smatram niti da je apsurdno u ovoj konstelaciji govoriti o mojoj smjeni, ako gledamo razvoj od neplasmana na SP do aktualne situacije. Dogodile su se neke tamne stvari, ali one nikada neće zatomiti onaj užitak kada je sve dobro. Uostalom, ovaj ciklus bio je najavljen kao moj posljednji. Puno mi znači i podrška koju dobivam. No, u ovom trenutku ja i igrači nemamo pravo razmišljati o ničemu, osim o Latviji", tijek je misli Slavena Bilića kojem ugovor s HNS-om jamči Euro, uspije li izboriti odlazak na turnir.

Sve drugo, bio bi financijski gubitak za HNS, ali neznatan u odnosu na milijune koje gubimo provodeći još jedno nogometno ljeto ispred tv ekrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros nam je predsjednik HNS-a Vlatko Marković rekao da je obavio razgovor s izbornikom i igračima. Je li to zaista bio razgovor podrške ili je samo tako zvučalo?

"Ništa novo. Pričali smo, razgovarali... Mogu mu samo zahvaliti na iskrenosti, autonomiji i podršci koju sam uvijek imao. Nikada se neće promijeniti moj stav da boljeg predsjednika ne mogu ni zamisliti", posipa se pepelom Slaven Bilić, a Marković to dokazano voli.

Zorislav Srebrić istaknuo je da Bilić ima namjeru preuzeti neki klub?

"Ma, ako je to i rekao, mislio je na moje ranije izjave. Kada je nešto dobro, uvijek postoji mogućnost nastavka suradnje. No, nije tajna da je ovo moj posljednji ciklus"

Vraća se Rakitić, Hrvatska konačno kreće s dva napadača

Latvija je možda i posljednja utakmica. Bilić računa na pretučene iz Grčke - Kranjčara, Ćorluku i Mandžukića. Vraća se i Ivan Rakitić u formaciji 4-4-2 koju je Bilić zapostavio forsirajući sustav 4-2-3-1. Nikola Kalinić ima distorziju zgloba, to je pozitivna vijest, nakon sumnji da se radi o puno težoj ozljedi. Napad bi protiv Latvije trebali predvoditi Mandžukić i Eduardo, a u odnosu na Grčku, ispada Jelavić, a ulazi Rakitić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara