Bilić: Zadovoljan sam, sustav 3-5-2 upotrebljavat ćemo i ubuduće

Bilić: Zadovoljan sam, sustav 3-5-2 upotrebljavat ćemo i ubuduće

Tekst:M.M.
Foto: Cropix

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić bio je zadovoljan gostujućom pobjedom nad Belgijom. Grešaka je bilo, ali ova pobjeda važan je temelj ususret novom kvalifikacijskom ciklusu.

> Video: Ako je bitan dojam, onda je loše

"Nakon tri mjeseca zabilježili smo veliku pobjedu. Bila je ovo više natjecateljska nego prijateljska utakmica. Zabilježio sam puno dobrih stvari. Zadovoljan sam iako je bilo i grešaka. Dobro smo reagirali u novom sustavu igre. Nisu to neke ekstremne promjene, ali glavni razlozi leže u procjeni da u takvom načinu igre Modrić i Kranjčar bolje funkcioniraju", rekao je Bilić nakon utakmice.

"Mogli su domaći igrači i izjednačiti rezultat, ali za 90 minuta mi smo na teškom terenu stvorili 5-6 šansi. Izostala je, međutim, realizacija. Ova nam je pobjeda svima vrlo važna. Vjerojatno ćemo novi sustav upotrebljavati i ubuduće", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni se pogreške traže povećalom i zato mi je ova pobjeda tako draga", rekao je za kraj Bilić.

Sličnog su razmišljanja i hrvatski reprezentativci, zadovoljstvo zbog pobjede neutraliziralo je loše segmente koji su bili vidljivi u igri.

"Zadovoljan sam pobjedom. Na trenutke je i igra bila dobra. No, bilo je i slabosti. Nakon tri mjeseca zajedničkog neigranja nije odmah lako uspostaviti željenu igru. Belgijanci su se pokazali nezgodnim protivnikom. Zaigrali smo u novom sustavu mada se ne razlikuje puno od dosadašnjeg. Samo se bočni igrači više pridodaju sredini", rekao je Srna.

"Izgledalo je solidno, ali ništa više od toga. Sigurno možemo igrati bolje. Nismo bili dovoljno čvrsti u duelima. No, imamo dovoljno vremena sve nedostatke riješiti do početka kvalifikacija. Zadovoljan sam svojom igrom. Posebice pogotkom. Baš mi je sjela", dodao je strijelac pobjedonosnog gola Kranjčar.

Izbornik Belgije Dick Advocaat istaknuo je pak nakon utakmice kako je pobijedila sretnija momčad: "Utakmicu je praktički odlučio jedan udarac za koji naš vratar očigledno nije bio spreman. Pobijedila je sretnija momčad. Moji su igrači iz ove utakmice mogli puno naučiti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara