Koronavirus u sportu

Bivša NBA zvijezda pomaže New Yorku oko kupovine 10 milijuna maski iz Kine

Bivša NBA zvijezda pomaže New Yorku oko kupovine 10 milijuna maski iz Kine
Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠA NBA zvijezda Stephon Marbury postigao je dogovor s jednim kineskim proizvođačem zaštitnih maski koji bi po razumnoj cijeni trebao prodati 10 milijuna maski gradu New Yorku koji je pogođen pandemijom koronavirusa.

"Što god da se događa, ja sam iz Brooklyna", izjavio je bivši američki košarkaš koji sada radi kao trener pekinškog kluba Royal Fighters. "To što mogu pomoći New Yorku mi je važno i dira me u srce", dodao je bivši košarkaš New York Knicksa.

Dogovor koji je sklopio Marbury trebao bi osigurati maske za zaštitne radnike i djelatnike gradskih bolnica koji su mobilizirani u borbi protiv pandemije u kojoj je do sada u SAD-u zaraženo više od 121.000 osoba, od čega više od pola u državi New York. U New Yorku, kao i drugdje u svijetu, liječnici i zdravstveni djelatnici su suočeni s nestašicom opreme. 

"Znam koliko je važno imati maske u ovom razdoblju", kazao je Marbury, dodavši da je nabavio zaštitne maske po razumnoj cijeni.

Prema pisanju New York Posta, cijena svake maske bit će 2,75 dolara (gotovo 2,5 eura), a dva milijuna maski trebalo bi stizati tjedno u razdoblju od pet tjedana. Aktualna cijena takvih maski u New Yorku je između sedam i osam dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara