Bivša zvijezda Barcelone željela igrati za Srbiju, FIFA odbila zahtjev

Bivša zvijezda Barcelone željela igrati za Srbiju, FIFA odbila zahtjev

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJEĆATE se Bojana Krkića? Nekadašnja velika nada Barcelone i španjolskog nogometa ovih je dana u središtu pozornosti zbog predaje zahtjeva FIFA-i da mu krovna nogometna organizacija dozvoli da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Srbije.
 
Međutim, zahtjev koji je FSS uputio FIFA-i odbijen je, zbog činjenice da je sadašnji nogometaš Stoke Cityja odigrao jednu službenu utakmicu za reprezentaciju Španjolske, što ga prema Statutu FIFA-e eliminira iz bilo koje kombinacije da zaigra za neku drugu reprezentaciju.
 
Krkić je 10. rujna 2008. godine kao 18-godišnjak debitirao za A selekciju Španjolske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici protiv reprezentacije Armenije.  Na kraju se pokazalo da mu je to bio jedini nastup za Španjolsku, ali dovoljan da ga automatski izbaci iz svih kombinacija da zaigra za Srbiju.

Bojan Krkić rođen je u katalonskom gradiću Linyoli, majka mu je Španjolka, no otac Bojan je Srbin iz Paraćina, koji je u 80-ima bio prvoligaški nogometaš u OFK Beogradu i Sutjesci i po očevoj liniji napadač Stokea je teoretski imao pravo igrati za Srbiju. Samo da nije bilo te utakmice protiv Armenije.
 
Bojan Krkić junior igrao je u Barceloni, Romi, Milanu, Ajaxu, a posljednje dvije sezone član je Stokea.
 
Prošao je sve mlade selekcije Španjolske, a ima i sedam nastupa za izabranu vrstu Katalonije.
Tako je Srbiji propao plan da se pojača s iskusnim napadačem, koji bi im sigurno dobro došao u nastavku kvalifikacija za SP u Rusiji.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara