Otkriveno kako Srbi namještaju nogometne utakmice

Otkriveno kako Srbi namještaju nogometne utakmice

Foto: Hina

SRPSKI dnevni list Sport došao je do transkripta Tužteljstva za organizirani kriminal koji otkriva da je Bojan Radovanović, bivši član uprave FK Partizana, priznao plaćenje sucima da sude u korist Partizana.

"Osobnom sam s dva suca po dva puta dogovarao da sude u korist Partizana. osobno sam svakome dao po 10 000 eura iz svog džepa", navodi se u transkriptu.

"Drugi put sam isto to dogovorio. Ista svota, sve isto, a rečeno mi je da će ih netko drugi isplatiti. Bitno je bilo dogovoriti da oni sude u korist Partizana. Jednu od dvije utakmice koje sam platio bio je derbi Partizan – Crvena zvezda. Drugu utakmicu sam platio kada je Partizan bio domaćin, ali nije igrao protiv Zvezde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jao, dosta je više, dosta je i ovo što su nam pustili"

Radovanović u transkriptu priča o brojnim utakmicama koje je namještao, a jedna od njih je i dvoboj protiv OFK Beograd 2008. godine:

"To je bila prvenstvena utakmica kada Zvezda Terzić nije bio u klubu s Karaburme. Bio je u pritvoru, zatvoru ili u bijegu, ne znam točno. Znam da sam na utakmici bio s Nenadom Bjekovićem i otprilike ista grupa ljudi koja je bila i u Apatinu. Već kod 0:2 za Partizan, poslije još jedne ili dvije šanse za crno-bele, Bjeković je prokomentirao "Jao, dosta je više, dosta je i ovo što su nam pustili. Gdje da im dajemo još golova, neka prestanu ovi naši".

Na kraju je još dodao kako je namještanje uvijek bilo jednostavno. Dogovaralo bi se ili puštanje utakmice od strane protivnika Partizanu, ili "zaštita" od strane sudaca.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara