Bivši i budući Miočićev suparnik u revanšu za Zagreb traže proboj na vrh

Bivši i budući Miočićev suparnik u revanšu za Zagreb traže proboj na vrh

U subotu u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu, održat će se glavna borba UFC-ove priredbe koji sutra prvi put "gostuje" u Pekingu. Bit će to teškaški meč između Francisa Ngannoua i Curtisa Blaydesa, bivšeg i vjerojatno budućeg Miočićevog suparnika. Bit će ovo njihov drugi meč, a prvi je održan u Zagrebu. Tada su to bila dva nova i relativno nepoznata borca široj javnosti, ali dvije i pol godine kasnije radi se o jednom od najiščekivanijih teškaških mečeva. Francis Ngannou ostvario je pobjedu u tom dvoboju, ali tek nakon što doktori, na Blaydesovo razočaranje, nisu dozvolili protivniku da nastavi meč zbog velike posjekotine iznad oka.

Francis Ngannou bio je najozbiljniji UFC-ov projekt još početkom ove godine. Francusko-marokanski borac kojeg su zbog iznimnih fizikalija prozvali "Predator" nizao je nokaut za nokautom u najjačoj organizaciji na svijetu i zaslužio je priliku za napad za sami naslov. Ipak, tamo je naletio na kondicijski i hrvački superiornijeg Miočića koji je uzeo uvjerljivu i dominantnu pobjedu na sudačke bodove. Nakon toga, Ngannou je doživio poraz i od Derricka Lewisa u najlošijoj izvedbi svoje karijere i jednom od najdosadnijih mečeva godine.

Tako sutrašnji meč za njega predstavlja možda i posljednji vlak da sasvim ne ispadne iz utrke za prvaka u doglednoj budućnosti, jer nitko u UFC-ovoj povijesti nije postao prvak nakon tri vezana poraza. Sasvim je jasno da je moćnog udarača u ponor bacio upravo bacio poraz od Miočića, što i sam priznaje: "Možda je sebično sam sebe podsjećati koliko si dobar. Ali to moraš učiniti da više nisi na dnu. Bilo je teško dići se iz ponora. Sutra ću se morati suočiti s prošlosti i krenuti naprijed. Posljednji meč sam i dalje u glavi proživljavao poraz od Stipe. Nosio sam taj poraz u sebi. Ali budite sigurni da se to neće više nikada dogoditi. Sada ćete ponovno gledati Ngannoua kojeg ste gledali i ranije.”

 

Curtis Blaydes stiže na borbu u sasvim drugačijem raspoloženju. Nakon poraza od Ngannoua zaredao je s pet pobjeda i jednom borbom koja je poništena nakon što je bio pozitivan na marihuanu. Eventualnom pobjedom bi se definitivno potvrdio kao prvi izazivač u teškoj kategoriji i s velikim iščekivanjem bi gledao prema Cormieru i Miočiću te daljnjem razvoju teške divizije.

On smatra kako bi u eventualnom dvoboju s hrvatsko-američkim borcem imao velike šanse: “Mogu parirati kretnjom, radom nogu, eskivažama, kondicijom. Mislim da je kondicija moja najveća snaga. Ja živim u Denveru na visokoj nadmorskoj visini svaki dan. Smatram da sam najbolje spreman teškaš u čitavoj diviziji. Mislim da bi moja desna ruka mogla pronaći metu i da mogu pobijediti u tom meču. To je plan, ako ne mogu stići do rušenja. Ali rušenje je prvi plan. Ne znam znate li, ali ranije, dok sam bio amater prije otprilike pet godina, bio sam dio Stipinog kampa za Gabrijela Gonzagu. Tada smo sparirali, tada smo hrvali i već tada sam ga mogao rušiti. Prebio bi me na nogama, ali rušenja sam mogao realizirati. Tada sam se trudio ostati na nogama, ali gotovo svaki put kada bih ga poželio srušiti, u tome bih i uspio. Samo što je problem bio kada bih ga srušio, nisam znao što ću onda. On je bio bolji na parteru. Smatram da i danas mogu rušiti Miočića jer sam teži od njega, morao bi nositi moju težinu, a to bi ga iscrpilo.”

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara