Koronavirus u sportu

Bivši košarkaš: Mislio sam da sam neuništiv, a onda sam dobio koronavirus. Strašno

Bivši košarkaš: Mislio sam da sam neuništiv, a onda sam dobio koronavirus. Strašno
Foto: EPA

ALFONSO REYES, bivši španjolski košarkaš, prije više od dva tjedna objavio je da je zaražen koronavirusom. Nekadašnji igrač Reala tek sad prestaje osjećati simptome smrtonosnog virusa.

"Bilo je grozno. Najgora stvar je onaj nemir koji mi nije dao spavati ili razmišljati, mozak mi je bio na tisuću okretaja. Uopće nisam imao mozak tih dana. Nisam ni spavao, možda dva sata dnevno. Sad je bolje. Nemam temperaturu, još malo kašljem, a u karanteni moram ostati još 14 dana kako bi virus skroz nestao", rekao je 48-godišnji Reyes, prvi čovjek udruge španjolskih košarkaša.

"Strahovao sam za život. Nikad nisam imao problema sa zdravljem. Budem bolestan jednom u dvije godine i ozdravim za jedan dan. Ovo je bilo strašno, 16 dana bolesti, 12 dana temperature kakvu nikad nisam imao i nesigurnost u ishod svega."

Poslao je poruku onima koji misle da koronavirus napada samo starije osobe i one koji su već teško bolesni.

"To je zabluda. Ovo nije normalna gripa i ne napada samo starije. Ako sam ja jedva preživio, a bio sam u dobrom fizičkom stanju kao bivši sportaš, onda zamislite što može učiniti normalnoj osobi ili nekom tko već ima problema sa zdravljem. Ja sam mislio da sam neuništiv, a virus me srušio. Nikad neću zaboraviti što sam preživio. Najgore je bilo kad sam pet minuta jako teško disao, ali sam se brzo smirio i prošao je taj grozni osjećaj. U bolnici su mi davali pet-šest tableta dnevno, a otkako su me pustili iz bolnice, zovu me svaki dan da vide kako sam."

Bio je uvjeren da ga je zarazio brat Felipe, kapetan Reala u kojem je zaražen njegov suigrač Trey Thompkins.

"Krivio sam Felipea jer je igrao utakmicu Eurolige u Milanu i jer je jedan njegov suigrač imao koronavirus. Međutim, ubrzo sam shvatio da nije on jer je u savršenom zdravstvenom stanju. Ovaj virus možete pokupiti bilo gdje, toliko je zarazno da nemam pojma gdje sam ga dobio. Zato je bitno ostati u kući i biti zatvoren dok ovo ne prođe", rekao je Alfonso i za kraj razgovora za Marcu otkrio:

"Ima i nešto pozitivno. Izgubio sam osam kilograma. Sve ostalo je za zaborav."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara