BOKS

Bivši prvi čovjek boksa dao ostavku jer ga povezuju s kriminalnim organizacijama

Bivši prvi čovjek boksa dao ostavku jer ga povezuju s kriminalnim organizacijama
Foto: EPA

PREDSJEDNIK Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) Gafur Rahimov neočekivano je dao ostavku nakon samo četiri mjeseca na toj dužnosti.

Uzbekistanac Gafur Rahimov izabran je na kontroverzan način u studenome prošle godine iako su ga Amerikanci stavili na listu nepoželjnih osoba zbog navodnih veza s kriminalnim organizacijama. Njegov izbor nije podržao ni Međunarodni olimpijski odbor (MOO) koji sve više razmišlja da skine boks s liste olimpijskih sportova nakon niza skandala na prošlim Igrama u Riju te velikih financijskih problema AIBA-e koja duguje 18 milijuna dolara.

Gafurov je dao ostavku kazavši da "politika ozbiljno narušava integritet AIBA-e" te da ne želi biti predsjednik organizacije koju će protjerati s Olimpijskih igara. 

"Sve optužbe protiv mene su čista izmišljotina i ja ću to dokazati. No interesi boksa kao sporta su trenutno ispred mojih interesa i borbe za pravdu", priopćio je Rahimov (67). 

Boks je na programu OI od samog početka, osim na Igrama u Stockholmu 1912. godine jer je tada bio zabranjen zbog švedskih zakona. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara