Bivši slovački reprezentativac i stoper Viktorije Plzen umro u 40. godini

Bivši slovački reprezentativac i stoper Viktorije Plzen umro u 40. godini
Foto: Getty Images/Guliver Image

MARIAN ČIŠOVSKY, bivši slovački reprezentativac i član Viktorije Plzen, preminuo je danas, potvrdio je češki klub na svojim službenim stranicama.

Čišovsky je za Plzen igrao od 2011. do 2014. godine kad mu je dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza, teška bolest koja napada živčani sustav. Viktorijin branič s njom se borio šest godina, ali je bitku, nažalost, izgubio.

Viktoriáni, dnes je ten nejsmutnější den. S těžkým srdcem musíme oznámit, že nás navždy opustil Marián Čišovský. Upřímnou soustrast Marianově i celé viktoriánské rodině. 🖤

Posted by FC Viktoria Plzeň on Sunday, 28 June 2020

Teško pokretan redovito je bio gost na Viktorijin proslavama titule 2015., 2016. i 2018. godine. Čišovsky je bio vrlo emotivan na tim proslavama, a toliko se teško kretao da su ga suigrači morali pridržavati. Tadašnji trener Miroslav Koubek rekao je da bi mijenjao sve naslove za njegovo ozdravljenje.

Čišovsky je karijeru započeo u slovačkom klubu Humenne, odakle je 1999. godine otišao u Inter iz Bratislave. Nakon toga je igrao u Žilini, Petržalki i rumunjskom Temišvaru, odakle je 2011. došao u Plzen.

Bio je član svih omladinskih slovačkih reprezentacija, a za seniorsku je od 2002. do 2013. upisao 15 nastupa.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara