dinamo ispao iz europe

Bjelicu naljutila situacija iz Ukrajine: To je bilo skandalozno

Bjelicu naljutila situacija iz Ukrajine: To je bilo skandalozno
Foto: Igor Soban/PIXSELL

NENAD BJELICA nije htio previše komentirati suđenje nakon poraza od Manchester Cityja 4:1 u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka nakon čega je Dinamo ispao iz Europe.

No nije se mogao suzdržati pa je u mix zoni sarkastično prokomentirao situaciju kod izjednačujućeg gola Engleza pri kojoj je Gabriel Jesus poentirao nakon što su prethodno nogometaši Cityja nastavili akciju iako su dva dinamovca ostala ležati na zemlji.

"Ne vjerujem da je Manchester City sad tako neka ne fair play ekipa, dogodilo se tako kako je. Mi smo isto u toj situaciji mogli bolje reagirati. Da je Nikola Moro ušao u zadnju liniju umjesto stopera koji je ispao, ne bi došlo do tog gola i bili bi čvršći i kompaktniji. To je velika ekipa koja i najmanje pogreške kažnjava, oni su to pokazali, mi moramo prihvatiti i u budućnosti pokušati biti još bolji", rekao je u uvodu o tom događaju pa objasnio što se dogodilo Dilaveru koji je ostao ležati, tako pratio akciju Cityja, a kada je došao centaršut na glavu Gabriela Jesusa, odlučio leći na pod i previjati se:

"Ne znam, dobio je udarac i ostao je ležati na zemlji. Nije bilo prekršaja i VAR kaže da je to bio normalan duel. Trebamo vjerovati", rekao je Bjelica pa sarkastično nastavio:

"Mi sve vjerujemo sucima, kako god oni odluče, mi im vjerujemo. Mi vjerujemo i da na utakmici Šahtara i Atalante nije bilo prekršaja Luisa Muriela koji je trebao dobiti crveni karton u 60. minuti. To je bio skandalozan prekršaj pri 0:0 rezultatu, ali mi moramo vjerovati da je to tako kako je. Poznavajući talijansko suđenje u kojem sam imao priliku godinu i pol dana sudjelovati, ništa me to ne čudi", dodao je.

Kada se podvuče crta, ispada da su Dinamu presudile utakmice protiv Šahtara, pogotovo ona na Maksimiru kad je u tri minute prokockao pobjedu.

"Ne možemo više vratiti to, tako je kako je. Mi nismo uspjeli završiti utakmicu pobjedom, ali nismo. Vjerojatno je tako trebalo biti. To je nogomet. Većim klubovima su se događale i veće katastrofe pa kako se neće i Dinamu takvo nešto dogoditi."

Idilično je krenulo protiv Cityja pred krcatim Maksimirom i onda je uslijedio šok pa potpuni krah.

"Htjeli smo biti fokusirani i koncentrirani biti svih 90 minuta. Poremetio nas je taj gol za izjednačenje. City je praktički dotad imao samo terensku dominaciju, bez nekih prigoda. Došli su do tog gola Gabriela Jesusa, onako, u nekim nenormalnim uvjetima. Malo nas je taj gol izbacio iz kolosijeka. U nastavku smo čak i bili ok, ali šok, dva gola u kratkom roku i bilo je gotovo. Nismo se više mogli vratiti."

Bjelica se na kraju dotaknuo navijača.

"Naši navijači cijene sve što naši igrači naprave na terenu. Mi smo ponosni na sve što smo im dali, ali isto tako i na njihovu podršku koju su nam pružili. Nadam se da će se ta sinergija nastaviti i u idućoj sezoni."

Transferi će u narednom periodu biti aktualna tema jer se u siječnju otvara zimski prijelazni rok.

"Tržište nam diktira što će se dogoditi. Mi nemamo potrebu za prodajom, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako dođe neka nemoralna ponuda za naše igrače, onda ćemo razmisliti o tome", kazao je pa odgovorio na pitanje što će biti s trenerom Dinama:

"Trener je tu, pustite trenera. On ima ugovor još godinu dana i tu je. Idemo dalje", zaključio je raspoloženo Nenad Bjelica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara