Bjesnilo rosso-nero: Nekontrolirani Gattuso zreo za "ustanovu", Flamini za zatvor jer je skršio Ćorluku

Foto: AFP

MILAN osim svježe krvi i modernizacije igre, hitno treba i dobrog psihijatra kako bi prije svega Gennaru Gattusu metodom Anger managment upravljao ljutnjom "prije nego što se pretvori u bijes i počne upravljati životom osobe", što je svakako slučaj kod "borbenog" veznjaka.

> Video: Flamini nakon divljačkog starta na Ćorluki gladijatorski mahao gledateljima

> "Modrić u Milanu nije nedostajao sjajnom Tottenhamu, ali na uzvratu će biti ključ prolaska"

U 55. minuti, Flamini je nepotrebno (duboko na polovici Spursa uz aut liniju) i brutalno, s obje noge, uklizao u Ćorluku, kojeg su s terena iznijeli na nosilima. Još se ne zna težina ozljede Tottenahmovog braniča, koji je, naravno morao napustiti igru te je kasnije hodao na štakama, a ispod ogromnih obloga s ledom nazirala se i krv koja se cijedila s gležnja.

Ćorluka: Flaminijev start je bio za zatvor

"Trebao je završiti u zatvoru zbog tog starta", prenose engleski mediji Ćorlukin komentar o Flaminijevom prekršaju. Flamini je nakon susreta posjetio Tottenhamovu svlačionicu i ispričao se Ćorluki što je kriv da je kraj susreta dočekao na štakama, sa zaštitnom čizmom na nozi. "Otišao sam u Tottenhamovu svlačionicu kako bih provjerio Ćorlukino stanje i ispričao se", objasnio je bivši igrač Arsenala za Sky Sport. Ćorluka će danas biti podvrgnut temeljitoj dijagnostičkoj obradi, nakon čega će biti poznata točna težina ozljede desnog gležnja.

Redknapp je bio van sebe što je Flamini dobio samo žuti karton. "To je morao biti jedino crveni karton i ništa više. Kako nije dobio crveni karton? Apsolutna sramota! Uefa bi morala analizirati situaciju i poduzeti nešto. Bio je to jako, jako opasni nasrtaj. Moram reći da su u Milanu na kraju malo izgubili glavu."

Svakako, jer u sjeni brutalnog starta Mathieua Flaminija nad Vedranom Ćorlukom (barem u našim medijima) ostalo je nenormalno Gattusovo ponašanje tijekom cijele utakmice Milana i Tottenhama na Meazzi. Ispadi kojima je svjedočilo milijardu i nešto gledatelja žalosni su kada ih gledamo od kapetana Milana, igrača koji je bio nezamjenjiv član reprezentacije svjetskih prvaka i godinama zaštitni znak kluba s kojim je pokorio Europu i Italiju. Koliko god Gattuso bio nekima iritantan zbog "tučaroškog" nastupa, toliko je u karijeri stekao simpatija zbog fanatične borbenosti i požrtvovnosti.

Gennaro, liječi se

Međutim, ono što je sinoć pokazao nikome ne može biti simpatično, jer gestikuliranje i urlanje kod baš svake sudačke odluke koja mu nije bila po volji, guranje lakta u grlo Peteru Crouchu, od početka drugog poluvremena preraslo je u niz zabrinjavajućih ispada, od kojih u antologiju svakako ulazi neviđeni način izražavanja nezadovoljstva koji je Gattuso demonstrirao nakon što je na centru nepotrebno sasjekao Pienaara. Pretolerantni sudac Lannoy se još nije ni mašio za džep, a Gattuso se iz samo njemu znanih razloga na tlu krenuo luđački vrtjeti oko svoje osi lupajući šakom o pod (!?)

Potpuno pomračenje Gattusovog uma uslijedilo je nakon završetka utakmice kada se dohvatio vrata Joea Jordana, pomoćnog trenera Tottenhama, kojeg je prethodno udario glavom, ali Redknapp mu je poručio: "U tom sukobu je kao pobjednik mogao izaći samo jedan - Joe Jordan! Apsolutno bih se kladio na njega. Ako se krenete već tući s nekim iz Tottenhama, to svakako ne smije biti Jordan". Očigledno je i zajebani Joe vidio s kim ima posla pa je stoički otrpio Gattusovo stezanje za grkljan, prije nego što su ovog suigrači maknuli od gostujućeg trenera. Gattuso se međutim ni tada nije smirio, nego je onako malen nastavio nasrtati i skakutati oko ogromnog Ledleya Kinga. Čini nam se da je, bez obzira što je King ozlijeđen, za Gattusa dobro da nije uspio isprovocirati tučnjavu s kapetanom Spursa.

"Izgubio sam glavu i preuzimam odgovornost jer sam napravio nešto što nisam smio. Jordan me gnjavio cijelo drugo poluvrijeme, ali to ne opravdava moju reakciju. Obojica smo pričali škotski (sic) s obzirom da sam igrao u njegovoj zemlji u Glasgowu, ali neću reći što mi je rekao. Pogriješio sam  što sam napravio starijoj osobi i to je to. Sada ću vidjeti što će Uefa odlučiti", izjavio je Gattuso kad se malo ohladio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara